03.10.2022

TAVAS İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI YARIŞMA İLANI

İlçe Müftülüğümüzce Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temalı resim yapma, şiir ve kompozisyon yazma yarışmaları düzenlenecektir.

• Resim yarışmasına ilkokul, kompozisyon yarışmasına ortaokul ve şiir yarışmasına lise öğrencileri katılabilecektir.

• Bir öğrenci en fazla bir eser ile katılım sağlayacaktır. Eserler okul müdürlüklerine veya İlçe Müftülüğümüze şahsi olarak teslim edilecektir.

• Resim, şiir ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrenciler İlçe Müftülüğümüzce ödüllendirilecektir.

Şiir ve Kompozisyon Eserleri için;

• Tema ile bağlantılı ve özgün olması; kompozisyon yazacak öğrencilerimizin alıntılar için kaynak göstermesi,

• Eserlerin Türkçe dil bilgisi kurallarına uygun olarak, tercihen elektronik ortamda, Times New Roman fontuyla, 12 punto ile yazılması istenecek, ancak el yazısı ile yazılmış eserler de yarışmaya kabul edilecektir.

• Eserin yazılı olduğu sayfanın (birden çok sayfa söz konusu olduğunda her sayfanın) sol üst köşesine öğrencinin adının, soyadının, iletişim bilgilerinin ve öğrencisi olduğu okulun adının yazılması şarttır.

• Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun olması, herhangi bir ticari markanın reklamının yapılmaması vb. hususlar dikkate alınacaktır. Ayrıca yarışmacılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

Resim için;

• Resim yapılacak kağıdın boyutu, 35x50 cm olacaktır.

• Resimler el yapımı olup, bilgisayar gibi teknolojik ürünler kullanılmayacak ve dijital ortamda üretilmeyecektir.

• Resimler, paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, iki karton arasında düzgün yerleştirilmiş bir şekilde teslim edilecektir.

• Resim kağıdının her iki yüzüne herhangi bir şey yazılmayacaktır

ŞİİR VE KOMPOZİSYON PUANLAMA;

Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü

Kullandığı dilin akıcılığı

Özgünlük

25 Puan