27.11.2018

İl Müftü Yardımcısı Palabıyık Çameli'de Mevlid-i Nebi Konferansı Verdi

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Çameli İlçe Müftülüğü’nün İlçe Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verdi.

Düzenlenen programa, Denizli İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, İlçe Müftü Vekili Fatih Bütün, Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Nüfus Müdürü Atilla Uçar, Mal Müdürü Adem Horoz, Tapu Müdürü Hasan Aslan, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftü Vekili Fatih Bütün, programa katılanlara teşekkür ederek, “Mevlid-i Nebi Haftanızı kutlar,  bu haftanın ülkemize, vatanımıza ve İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

“Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansını veren İl Müftü Yardımcısı Palabıyık, Kerim kitabımızda Cenab-ı Allah’ın, Peygamber Efendimizi (sav) üsve-i hasene olarak tanıttığını belirterek, “Hicret esnasında suikast teşebbüsüne rağmen korkusuzca Allah Rasulü’nün (sav) yatağına yatan Hz. Ali, müşriklere karşı cesaretle ilk defa Kâbe’de açıktan Kur’an okuyan Abdullah b. Mes’ûd, Taif Seferi’nde Hz. Peygamber’e atılan taşlara kendini siper eden Zeyd b. Hârise, hicret esnasında Hz. Peygamber için istihbarat görevi yürüten Hz. Ebû Bekir’in kızı Esma, Hz. Peygamber’in emriyle iki haftada İbraniceyi öğrenen Zeyd b. Sâbit, gençliğinin baharında babasının yaşında olan birçok sahabinin bulunduğu orduya Hz. Peygamber tarafından komutan tayin edilen Üsâme b. Zeyd de bu vazifeleri gördüklerinde gönüllerini Allah’ın yoluna ram etmiş birer genç idiler. Cenab-ı Allah bizleri ve evlatlarımızı Sahabe-i Güzin gibi olmayı ve onlara benzemeyi nasip eylesin.” dedi.