26.11.2018

İl Müftüsü Aşık’tan Öğrencilere Konferans

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verdi.

Yapılan programa İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Okul Müdürü Feridun Sarıkavak, Bilal-i Habeşi Camii Uzman İmam Hatibi  Mürselin Işık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansında Müftü Aşık, Peygamber Efendimizin (sav) iman çağrısına ilk icabet edenlerin gençler olduğunu belirterek, “Tevhid dini İslam’a ilk girenler; Hz. Ali, Zeyd b. Hârise, Ammâr b. Yâsir, Sa’d b. Ebû Vakkâs,Mus’ab b. Umeyr ve Habeşli Bilal gibi (radıyallahu anhum) Mekke’nin gençleriydi. Bu gençler, İslam’la şereflendikleri andan itibaren son nefeslerine kadar Allah ve Resûlü’ne itaat etti, din-i mübin-i İslam’a hizmet yolunda her biri büyük gayret gösterdi. Hz. Peygamber (sav) Mekke’de iken bir kısmını vahiy kâtipliği ile görevlendirdiği bu genç sahabileri, Medine’de kurduğu İslam devletinde ise, mütercim, hâkim, diplomat, komutan, vali olarak oldukça stratejik görevlerde istihdam etti. Allah Resulü’nün (sav) bu tavrı, gençlere duyduğu sonsuz güveni ortaya koymaktadır.” dedi.

Program sonunda verdiği konferans için İl Müftüsü Mehmet Aşık’a teşekkür eden Okul Müdürü Feridun Sarıkavak çicek takdiminde bulundu.