01.03.2024

60 personel daha arama kurtarma eğitimi tamamladı

Denizli’de il müftülüğü öncülüğünde kurulan Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi Arama Kurtarma Ekibinde görev alacak 60 personelin daha eğitimi tamamlandı. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, ‘Eğitimi tamamlayan personelimiz saha tatbikatlarına devam ediyor. Doğal afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

Denizli’de il müftülü öncülüğünde kurulan Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi Arama Kurtarma Ekibi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde AFAD akreditasyon sınavını kazanıp hafif arama kurtarma belgesini kazanan ilk ekip olmuştu.Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) eğitmenleri tarafından 60 personelin daha eğitimi tamamlandı.
Eğitimi başarıyla bitiren din görevlileri saha tatbikatlarına devam ediyor.

Ekibin saha tatbikatını izleyen İl Müftüsü Pamuklu, ‘Denizli Müftülüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi arama kurtarma ekibimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde AFAD akreditasyon sınavını kazanıp hafif arama kurtarma belgesini kazanan ilk ekip olarak adımızı tüm Türkiye'ye duyurmuştuk. Türkiye'nin afetlere dirençli bir toplum oluşturma hedefi gereğince Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 Bin Arama Kurtarma personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda TDV ekibimizin eğitmenleri tarafından 60 personelimize daha "Depremde Arama Kurtarma Eğitimi" verildi.