28.04.2022

AFAD’dan Müftülük Personeline Eğitim

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İl Müftülük personeline yönelik “AFAD Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Denizli İl Müftülüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde il müftülüğünde görev yapan personele yönelik  “AFAD Farkındalık Eğitimi” verildi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime İl Müftü Vekili Semih Keskin, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, AFAD Eğitim Uzmanı Murat Cangul ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ahmet Çalışkan, şube müdürleri ve daire personeli katıldı.

Eğitim Uzmanı Cangul, başta deprem olmak üzere ülkemizce sıkça görülen afetlere yönelik afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması ve uyulması gereken kurallar uygulamalı şekilde anlattı.

Eğitim sonrasında AFAD yetkililerine teşekkür eden İl Müftü Vekili Semih Keskin, "Deprem bölgesinde yaşayan insanlar olarak verilen eğitimi tüm insanlarımız almalıdır. 'Afet Farkındalık' ve 'Yangın Farkındalık' eğitimleri sayesinde ufak ama, çok önemli bilgiler öğrendik. İnsanın hayatta yaşadığı müddetçe karşısına ne çıkacağını bilemez. Bu eğitimler vesilesiyle insanımızın bilinçlenerek yaşanılan sıkıntıların üstesinden geleceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın afet ile ilgili farkındalık eğitimlerini almaya ve bu konuya önem vermelerini istiyorum." dedi.

Eğitim, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.