29.02.2020

Cezaevinde Görevlendirilen Personele Eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği cezaevlerinde görevlendirilen ve Ceza  İnfaz  Kurumları'nda  “Manevi  Rehberlik  Faaliyetleri" yürüten din görevlilerine yönelik seminerler düzenlendi.

Cezaevlerinde sunulan Din Hizmetlerinde ivme kazandırmak amacıyla, Denizli İl Müftülüğü tarafından DİB Müftü Ahmet Hulisi Efendi Diyanet Eğitim Merkezinde, Cezaevlerinden sorumlu Cezaevi Savcısı Şükrü İpek, İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, Kapalı Cezaevi Eski Müdürü Adalet Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hasan Dönmezkuş, Adalet Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Kemal Arslan, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Cezaevi Eski Vaizi Doç Dr. İdris Türk, Pamukkale Üniversitesi  Fen edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Cezaevi Eski Vaizi Dr. Osman Cengiz, cezaevi vaizleri ve din görevlilerinin katıldığı eğitim semineri düzenlendi.

2019 yılı aralık ayında imzalanan protokol kapsamında görev alacak 26 din görevlisine yönelik  İl Müftüsü Mehmet Aşık başkanlığında, Yargıtay Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Emekli İl Müftüsü Mehmet Özlen, Cezaevi Vaizlerinin katıldığı ilk seminerin akabinde gerçekleşen seminerde “Manevi Rehberlik Birimi İş ve İşlemleri, Ceza İnfaz Kurumlarının Yapı ve İşleyişi, Çocuk, Genç ve Yetişkinlere Yönelik İletişim ” konularının akabinde yapılan tecrübe paylaşımı oturumu ile seminer sona erdi.