15.03.2016

Hamide BELGRAT

Muğla İli Köyceğiz İlçesi’nde doğan Hamide BELGRAT,  Köyceğiz İmam Hatip Lisesi’nden 1995’te, 2000’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2007’de Muğla İli Köyceğiz İlçesi Toparlar Kur’an Kursu sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi olarak atandı.

Muğla İli Ula İlçesi Gökçe Kur’an Kursu’nda 2 yıl, Konya İli Selçuklu İlçesi Yıldırım Beyazıt Kur’an Kursu’nda  2 yıl görev yaptı.

2016 yılında 24. dönem kursiyeri Konya Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nden mezun oldu.

Burdur İl Müftülüğü’nde İl Vaizliği ve Merkezefendi İlçe Müftülüğü’nde Vaiz’lik yaptı.

Merkezefendi İlçe Müftülüğü Vaizlik yaparken 2018 yılında açılan İl Müftü Yardımcılığı sınavını kazanarak Denizli İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Arapça bilmektedir.​

Evli ve 2 çocuk annesidir.