07.08.2023

Osman DEMİREL

1972 yılında Burdur’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Burdur bölgesindeki farklı okullarda yaptı.

Açık Öğretim Fakültesi önlisans, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi lisans programlarını bitirdikten sonra askerlik görevini yerine getirdi. 2003 yıllında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursunu tamamladı. Yüksek lisansını ise SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalında “Mu’tezilî, Eş’arî ve Matûrîdî Ekollerinde Lütuf Anlayışı” başlıklı teziyle yaptı.

Bucak ilçesi, Antalya ve Isparta illerinde İmam-Hatiplik, Kars Sarıkamış İlçesinde vaizlik, Erzurum Olur, Afyon İhsaniye, Isparta Keçiborlu ilçelerinde müftülük, Burdur ve Antalya illerinde ise il müftü yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Denizli İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Osman DEMİREL, evli ve üç çocuk babasıdır.