12.12.2022

İzci Liderleri İstanbul Beykoz İzcilik Kampına Katıldı

Denizli Müftülüğü İzcilik çalışmalarına ivme kazandırmak, daha fazla gence ulaşmak için izcilik faaliyetlerine hızla devam etmektedir.

Denizli'de görev yapan kadın- erkek din görevlilerinden yaklaşık 130 din görevlisi Diyanet İsleri Başkanlığımız ve Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında İzci Liderliği sertifikası aldı.Denizli Diyanet Izcilik Klübü Yüzlerce izcilik sertifikası genç izciden oluşan üniteleri çalıştıran izci Liderleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Beykoz Kampında 11-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek kamp programına katılacaklar .

Genç izcilere daha faydalı olabilmek için düzenlenen eğitime katılacak din görevlileri programı hakkında bilgi veren Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, "Denizli Müftülüğü olarak izcilik faaliyetlerine çok önem vermekteyiz. Başkanlığımızın gerçekleştirdiği protokol kapsamında Tif Diyanet Denizli Temsilcimizle 19 ilçemizde tanıtım programları düzenledik. Yüzlerce Din Görevlisi Hocamız gönüllü olarak liderlik kurslarına katılmak için başvurduklarında her türlü maddi ve manevi desteği sağladık. Eğitimlerini tamamlayan liderlerimizin ünitelerini oluşturmalarının akabinde Denizli' de yüzlerce genç izcimizle kısa süreli çadır kamp programları gerçekleştirdik. İzciliğin gençler tarafından ilgiyle karşılanması bizleri daha fazla gayret sarf etmeye itmektedir. Bu sebeple gençlerimize daha iyi hizmet edebilmek için izci lideri din gorevlilerimizi İstanbul Beykoz İzcilik Hizmetiçi Programına gönderiyoruz. Orada aldıkları eğitimlerle genç izcilere daha faydalı olacaklarına inanıyorum." dedi.