30.12.2019

Sarayköy Müftülüğü İftar Yemeği Tertipledi.

Rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde, unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katmanlarıyla milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürümüzün yaygınlaşması çerçevesinde, geleneksel hale gelen, toplumun her kesimin iftar sofrasında yer aldığı  Sarayköy Müftülüğünün iftar yemeğine, katılım yoğundu.

Sarayköy İmam hatip Ortaokulu bahçesindeki iftar yemeğine; İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Ortaokulu Öğrenci velileri, Okul müdürleri, Öğretmenler, Daire müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Misafirleri, Hayırsever İş Adamları, İmam- Hatipler, Müezzin-Kayyımlar, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

İftardan önce okul öğrencileri Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duasını okudu. İftar yemeğinden sonra konuşan Sarayköy Müftüsü Yaşar Toker: “Ramazan ayı, birlik ve beraberliğe bizleri davet eden, dayanışmayı ve paylaşmayı sağlayan, komşuluk vecibelerini en güzel şekilde öne çıkaran bir aydır. Fakirin, fukaranın, yetimlerin, öksüzlerin, yaşlıların, kimsesizlerin elinden tutulacağı bir aydır. Baştanbaşa manevi duygularımızı öne çıkaran bir aydır. Ramazan ayının fıtratına uygun olarak yoksul, fakir ve sınırlarımız dışında kalan fakir ülkelerinde hatırlanmasını gerekir. 'diyerek İftar programına katılan herkese teşekkür etti.

İftar programı Dua ve Çay ikramıyla sona erdi.