25.12.2019

Sarayköy Müftülüğü

Sarayköy İlçe Müftülüğü; Atatürk Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi No:119 adresindeki beş katlı binada hizmet vermektedir. Binanın zemin katı toplantı salonu, birinci katı Müftülük Hizmet Binası, ikinci katı Kur’an Kursu, diğer katlar ise lojman olarak kullanılmaktadır.

İlçe Müftülüğü; 1 Müftü, 2 Vaiz (1 yurtdışı görevinde), 2 V.H.K.İ., 1 Şoför , 10 Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisi, 10 Sözleşmeli İmam Hatip, 28 Kadrolu İmam-Hatip, 4 Müezzin-Kayyım, 1 Sözleşmeli Müezzin-Kayyım, (5 kadro münhal); olmak üzere toplam 65 personel ile hizmet vermektedir. İlçemiz genelinde toplam 42 cami mevcuttur

Merkez Havuzyolu Kur’an Kursumuz eski binası yıkılarak 4-6 yaş Kuran Kursu inşaatına başlanılmış olup devam etmektedir.İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak olan caminin proje çalışmaları devam etmektedir.