04.03.2020

HAFIZLIK İCAZET ve REGAİB KANDİLİ PROGRAMI'NA YOĞUN İLGİ

Pamukkale İlçe Müftülüğü Dokuzkavaklar Merkezefendi Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu ve Pınarkent Bölge Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 62 hafız için Hafızlık İcazet Merasimi ve Regaib Kandili programı yapıldı.

Pamukkale İlçe Müftülüğü Müftü Ahmet Hulusi Efendi (Külliye) Camii de icra programa DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Denizli İl Müftüsü Mehmet AŞIK, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat SEVİL, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat ÖZMET, Denizli İl Müftü Yardımcıları H. Hüseyin PALABIYIK, Ramazan Özgün TÜRKMEN, Hasan CANLI, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa ACAR, Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Mehmet KOÇYİĞİT, İstanbul Şehzade Camii İmam Hatibi Ercan ÇAKIROĞLU, M.A.H. Efendi Eğt. Mrk. Eğitim Görevlisi Sedat AYDINLI, Emekli Kurra Hafız Hidayet ÖZDEMİR, resmi kurum-kuruluşlardan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geceyi ihya etmek isteyen ve program heyecanını yaşamak isteyen vatandaşlarımızın sayısı yatsı namazı itibariyle 8 bine ulaştı.

Yatsı Namazı öncesi Denizli İl Müftüsü Mehmet AŞIK Regaib Kandili ile ilgili vaaz verdi ve icazet merasimi için bilgilendirmeler yaptı.

Yatsı Namazını Eğitim Görevlisi Sedat AYDINLI'nın kıldırmasından sonra Kandil Programına ve İcazet Merasimine geçildi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii İmam Hatibi Ali SÜRÜCÜOĞLU'nun sunuculuk yaptığı programda Tekbirler ile Hafızlar Mihrap önüne davet edildi.

Programın Başlamasının ardından konuşma yapan DİB Eğitim Hizmetleri genel Müdürü Kadir DİNÇ şunları ifade etti: "Hafızlarımızın başarısı için hafızları, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyoruz. Kursların başarısından dolayı Müftülerimizi, müftülüklerimizi tebrik ediyoruz. Hafızlık herkese nasip olmaz. Allah, kelamını hafızlara emanet etti onlar da Kur'an'ı hıfz etmek için ayet-ayet, sayfa-sayfa, sure-sure sabah akşam çalıştılar. Anne ve babaları fedakarlık gösterdiler hocaları da fedakarlık gösterdi. Onlar artık yaşayan Kur'an oldular, onlar ümmetin en hayırlı grubu oldular, Kur'an'ı öğrenen ve öğreten oldular, onlar artık Kur'an ahlakıyla ahlaklanacaklar. Allah çevresine örnek olmayı nasip etsin. Bundan sonra da Arapça eğitimine ve din İlimlerine devam etmelidirler, hafızlarımız dini istismar edenlerin eline düşmemelidirler. Bugün burada 62 hafızımızın gurunu paylaşıyoruz, hafızlarımızın hafızlıkları hayırlı olsun gecemiz mübarek olsun."

Sayın DİNÇ'in konuşmasının ardından Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Mehmet KOÇYİĞİT, Şehzade Camii İmam Hatibi Ercan ÇAKIROĞLU, M.A.H. Efendi Eğt. Mrk. Öğr. Görevlisi Sedat AYDINLI, ve Emekli Kur'an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Hidayet ÖZDEMİR Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundular. Tilavet aralarında ise Denizli İl Müftülüğü Enderun Ekibi ilahi ve kasideler okudu.

Reis-ul Kurra Vekili Mustafa DEMİRKAN'ın rahatsızlanarak katılamadığı programa, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman ŞAHİN vekalet etti.

Sayın ŞAHİN'in program sonunda yapmış olduğu dua akabinde Hafızlara belgeler verildi, ayrıca Denizli İl Müftülüğü ve Pamukkale İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan hediyelerin öğrencilere dağıtımı yapıldı.

Cami içerisinde yapılan icazet ve dini programın yanı sıra cami dışında da davetlilere çeşitli ikramlar yapıldı.

Kandil olması sebebiyle Müftü Ahmet Hulusi Efendi (külliye) Camii Sabaha kadar açık kalarak öğrenciler ve vatandaşlar için ibadet imkanı sağlandı.