12.06.2022

Kadim Oyunları

Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülke genelinde İhtiyaç odaklı Kur'an kurslarında eğitim gören yetişkinler ile 4-6 yaş grubu öğrenciler arasında bağ oluşturup iki nesil arasında bilgi aktarımını sağlamak amacıyla kadim oyunların yetişkinler tarafından 4-6 yaş grubu öğrencilerimize öğretildiği ve beraberce oyunların oynandığı "Kadim Oyunlar Şenliği" etkinliği doğrultusunda; Çardak İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Çardak Şubesi koordinesinde, 4-6 yaş grubu Manolya Kur'an kursumuzda eğitim gören öğrencilere yönelik "Kadim Oyunlar Şenliği" düzenlendi.

Öğrenciler Kadim Oyunları Şenliği'nde eskimeyen oyunları öğrenerek oynadı.

Çardak Merkez Göz Piknik Alanı'nda düzenlenen şenlik; öğrenciler, öğrenci velileri ve ihtiyaç odaklı Kur'an kursu öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş grubu Manolya  Kur'an kursumuzda eğitim gören öğrenci ile ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında eğitim gören kursiyerler ve çok sayıda velinin katıldığı şenlikte; çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sek sek, gibi pek çok oyun ve yarışmanın yanı sıra yüz boyama gibi etkinlikler de gerçekleştirildi.

Piknik alanında çeşitli oyunlar oynayarak bol bol fotoğraf çektiren minikler gün boyu doyasıya eğlendi.

TDV Çardak İlçe Şubesince de desteklenen kadim oyunları öğrencilere değişik ikramlarda bulundu.

Kadim oyunları ve çok sayıda etkinlik ve oyunlar sonrası yorgun düşen minikler, yorgunluklarını velilerin ve ihtiyaç odaklı kursiyer öğrencilerin getirdiği ev yapımı yiyecekleri paylaşım yaparak keyifli zamanları birlikte yaşadılar.

Programa İlçe Müftü vekili Sinan Yılmaz’ın yanı sıra Müftülük personeli ve Kur'an kursu öğreticileri ile birlikte öğrencileri ile veliler katıldı.

İlçe Müftü vekili Yılmaz, çocuklarını 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına gönderen ailelere, Kur'an kursu öğreticisine ve programda emeği geçen veli ve görevlilere teşekkür etti.

Ayrıca; Kadim oyunlarına benzer nice güzelliklerin 2022 Yaz Kuran kurslarımızda da devam edeceğini belirten Yılmaz, Bu yaz Camilerimizde ve Kur’an kurslarımıza çocuklarımızı veliler vasıtasıyla şimdiden eğitim ve öğretime davet ediyoruz dedi.