01.01.2022

İlçe Müftümüz Cesim ŞAHİN

Cesim ŞAHİN

1988 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesine bağlı Kazan Köyünde doğdu. İlkokulu Ankara Çankaya’da, Ortaokulu İzmir Menemen'de okudu. 2005 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden, 2015 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 2011 yılında İzmir'in Menemen İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Sırasıyla Antalya Manavgat ve İzmir Dikili İlçelerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı.KurumsalMenüyü genişletmek için tıklayın

2017-2020 yılları arasında Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde kursiyer olarak görev yaptı. 'Şiada Hadis İstılahları' adlı teziyle ihtisas eğitimini tamamlayarak Manisa'nın Saruhanlı İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak atandı. Aynı yıl 'Bilâl b. Rebâh el-Habeşî ve Hadis Rivayeti' adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Saruhanlı İlçe Müftülüğünde kısa bir süre vaizlik yaptıktan sonra 2020 yılında yapılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olarak Erzurum Narman İlçe Müftülüğü görevine atandı.

26.01.2023 tarihi itibari ile İlçemizdeki görevine başlayan ilçe Müftümüz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Hadis Ana bilim dalında 'Merfû ve Mevkuf Rivayetleri Bağlamında Hz Ömer' adlı tez çalışmasıyla halen doktora eğitimine devam etmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.