20.12.2023

Ek Ders Ücreti Karşılığında Geçici Kur'an Kursu Öğreticiliği Sınavı İlanı

SINAV İLANI

Kur'an  kurslarımızda  eğitim-öğretim  faaliyetlerinin  kadrolu  veya  sözleşmeli    personel  ile yürütülmesinin  esas  olduğu  ancak  eğitim  ve  öğretimin  kadrolu  veya  sözleşmeli  personelle yürütülememesi  durumunda hizmetlerin   aksamaması   amacıyla  Diyanet  İşleri Başkanlığı   Atama  ve Yer   Değiştirme   Yönetmeliği'nin 10'uncu   maddesinde   yer   alan hükümler   çerçevesinde   ek   ders ücreti karşılığında  geçici  öğreticilerin görevlendirilebildiği malumlarıdır.                                                                              Bu itibarla;  İlçe  Müftülüğümüze  bağlı  Kur'an  Kurslarında  2023-2024  Eğitim-Öğretim Yılında  ihtiyaç  halinde görevlendirilmek  üzere  "Geçici  Kur'an  Kursu  Öğreticiliği  (Kadın)  Sınavı" yapılacaktır.

Bu kapsamda yapılacak Geçici Kur'an Kursu Öğreticiliği sınavı ile ilgili olarak;

I. BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde aranan genel şartları taşımak,

2-  Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Atama  ve  Yer  Değiştirme  Yönetmeliğinin  5.  maddesinin  (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak,

3- Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak,

4- İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Önlisans veya dini yüksek öğrenim mezunu olmak.

II. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1-Başvuru  şartlarını  taşıyan  adaylar;  Ek-1'de  (Başvuru  dilekçesi  İlçe  müftülüğünden  temin edilebilir) yer  alan dilekçe ile birlikte  müracaatlarını 20.12.2023-02.01.2024 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde Çardak İlçe  Müftülüğüne yapacaktır.

2-Başvuru  evraklarının  hatasız,eksiksiz  ve  duyuruda  belirtilen  hususlara  uygun  olarak  ilgili  birime edilmesinden adayların kendileri sorumlu olacaktır.

3-Müracaatların  sona ermesinden  sonra  adayın  başvuru  bilgilerinde  hangi  nedenle  olursa  olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

4-Çardak İlçe Müftülüğündeki  sorumlu  personel,  adayların  sınav  başvuru  formuna  girdiği  bilgiler  ile ibraz ettiği belgelerdeki  bilgilerin   doğruluğunu  tespit ettikten  sonra  dilekçeleri  işleme  koyacaktır. Belgeleri    eksik  olan  adayların  başvuruları  kabul edilmeyecektir.

III. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe,

2- T.C. Kimlik Nolu Nüfus Cüzdani fotokopisi,

3- Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi veya barkodlu e-devlet çıktısı,

4- Varsa Hafızlık Belgesi aslı veya onaylı fotokopisi,

5- Varsa; okul öncesi   öğretmenliği, çocuk gelişimi ve   eğitimi bölümü (lisans/önlisans) yada Başkanlığımızca kabul  edilen 4-6  yaş sertifika/kurs  bitirme  belgelerinden  birini  eklemeleri gerekmektedir.

IV. SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

Sınav ve sonuçları ile ilgili bütün duyurular https://denizli.diyanet.gov.tr/cardak internet sitesinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

V. SINAVIN ŞEKLİ, YERİ, TARİHİ VE KONULARI

1- Şartları tutan adayların sınavı mülakat şeklinde yapılacaktır.

2- Sınav Tarihi: 03.01.2024 Çarşamba

Sınav Saati : 10:00

Sınav Yeri: Çardak İlçe Müftülüğü

3- Adaylar,  kimlik  belgelerinden  birini  (nüfus  cüzdanı,  kimlik  kartı  veya  pasaport)  sınava  gelirken

yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4-Sınava  girmeye  kazandığı  halde  ilan  edilen  sınav  tarihlerinde  sınava  katılmayan  adaylar  sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.  Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir

5-Sınav  konuları  aşağıdaki  alanlardan  olacaktır.

VI. SINAV DEĞERLENDİRMESİ VE GÖREVLENDİRME

Kur'an-ı Kerim50 Puan )

Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları)25 Puan )

Hitabet25 Puan )

a) Başarılı sayılabilmek için mülakatta 70 (yetmiş) ve üzeri puan alınması gerekmektedir

b)  Görevlendirmeler,  sözlü  sınav  sonucu  başarılı  olan  adaylar  arasından  en  yüksek  puan  alandan başlamak suretiyle, sözlü sınav puanı sıralamasına göre yapılacaktır.

c) Başarılı olan adaylar, Çardak ilçe Müftülüğü bünyesinde görev alacaktır.

d) Sınav  öncesi,  sonrası  ve  yerleştirme  sürecindeki  işlemlerde  gerçeğe  aykırı  bilgi  ve  belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi  yerleştirmeleri    yapılsa    dahi    görevleriyle    ilişikleri    kesilecektir.    İdare    tarafından kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal yollardan tazmin edilecektir.

e)  Ek Ders Ücreti Karşılığında Çalıştırılacak Geçici öğreticilere  yönelik  gerçekleştirilecek

mülakatlarda başarılı olanlar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv  Araştırması Kanunu  hükümleri  kapsamında  Arşiv  Araştırması  yaptırılacak  ve  kişilerin  durumları  yine  aynı Kanun'un  7  nci  maddesinde  belirlenen  esaslar    çerçevesinde  teşekkül  ettirilecek  Komisyonlar tarafından  değerlendirilecektir.

Bu kapsamda terör örgütlerine veya Millî  Güvenlik  Kurulunca  Devletin    millî  güvenliğine  karşı faaliyette  bulunduğuna  karar  verilen  yapı,  oluşum  veya  gruplara  üyeliği,  mensubiyeti  veya  iltisakı yahut  bunlarla  irtibatı  olduğu  değerlendirilenler,  geçici  öğretici olarak görevlendirilmeyecektir.

f) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları  Kanunu, 633  sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ve diğer  ilgili  mevzuat hükümleri geçerlidir.

g) Sınav ile  ilgili  süreçte  ve  sonrasında  Diyanet  İşleri  Başkanlığı  tarafından  gönderilecek  talimatlarbağlayıcıdır.Bu nedenle söz konusu Başkanlık talimatları doğrultusunda işlem yapılacaktır.

ğ) Bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır.

h) Sınavla  ilgili  diğer  hususlar,  ilgili  mevzuat  çerçevesinde  geçici  Kur'an  Kursu  Öğreticiliği  sınavını gerçekleştiren İlçe Müftülüğü Sınav Komisyonunca değerlendirilecektir.

CESİM ŞAHİN

İlçe Müftüsü