19.05.2020

2020 YILI KADİR GECESİ MESAJI

Değerli Okuyucularım!

Allah'ın selamı, rahmeti, mağfireti ve bereketi üzerinize olsun. Ömrümüzden bir ramazan ayı daha geçti, geçiyor. Bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı'na çok az kalmış olacak. Bin aydan hayırlı olan mübarek Kadir Gecenizi tebrik eder, Cenab-ı Hakk'ın katında kadrinizin yücelmesine vesile olmasını niyaz ederim.

Kadir Gecesi'ni kıymetli kılan husus Kur'an-ı Kerim'in bu gecede inmeye başlamasıdır. Kadir Gecesi'ni bin aydan hayırlı yapan şey nedir diye sorulsa cevabını - özel olarak indirilen - Kadir Sûresi’nden öğreniyoruz. Kadir Gecesi'nde melekler ve Cebrail her türlü iş için dünya semasına inerler. Kadir Gecesi'nde imsak vaktine kadar esenliktir her yer. Kadir Gecesi'nde vuku bulan bu olağanüstü haller Allah'ın izniyle gerçekleşir. Kadir Gecesi'nde nasıl dua edeyim diye soran Hz. Aişe'ye Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şu duayı öğretmiştir: “اللّهمّ إنّكَ عفوّ كريمٌ تحِبّ العفوَ فاعفُ عنّي” “Allah'ım! Sen affedicisin, kerimsin. Affetmeyi seversin. Beni de affeyle.” Bu gecede bu duayı içtenlikle yapalım. Geçmiş hata ve günahlara nedamet duyarak tevbe edelim. Hayır işleriyle meşgul olmak için azmimizi arttıralım. Kaza namazı kılarak, zimmetimizde borç olarak duran, Allah'a karşı borçlarımızı ödeyelim. Esnafa, bakkala, mobilyacıya, beyazeşyacıya borcumuzu ödeyebilmek için çaba gösterdiğimiz gibi Allah'a karşı da borçlarımızı ödeyelim. Kul haklarını ödemek için uğraştığımız gibi Allah haklarını da ödeyelim. Peki Allah hakları nedir? Allah hakları ibadetlerdir. Zekattır, sadaka-i fıtırdır, namazdır, ağaç dikmektir, komşusu açken tok yatmamaktır, mahlukata şefkat göstermektir... Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhid’i dilimize pelesenk edelim. Kur'an-ı Kerim okuyarak Rabbimizden affımızı ve bağışlanmamızı talep edelim. Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesi'ni değerlendirirse geçmiş günahların affedileceğini müjdeliyor Allah Resûlü. Yapacağımız tevbe-istiğfarlar ile günahlardan uzak kalmak için kendimize söz verelim. İbadetleri yerine getirmeye, İslam Ahlâkıyla bezenmeye gayret göstermek için istikâmetimizi belirleyelim. Bu gecede yapacağımız ibadetler sayesinde 83 yıl ibadet yapmış gibi sevap elde edelim.

Kovid-19 salgını nedeniyle camilerimizin kapalı olduğu şu günlerde evlerimizde hane halkı ile ihya edelim geceyi. Eşimiz ve çocuklarımızla namaz kılarak Kadir Gecesi’nde Allah katındaki kıymetimizi gözden geçirelim. Nefis muhasebesi yaparak kendimizi otokontrolden geçirelim. Amel defterlerimizin iyilikler ve güzellikler ile dolması için bu geceden istifade edelim. Kandiller, özellikle de bayramlar milletçe kenetlendiğimiz, birlik-beraberlik duygularımızın geliştiği müstesna zaman dilimleridir. Telefonla arayarak veya  canlı olarak görüntülü görüşerek başta ana-baba olmak üzere, akrabalarımızın, sevdiklerimizin, arkadaşlarımızın Kadir Gecelerini tebrik edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Hayırlı Kandiller diliyorum. Kadir Gecesi vesilesi ile İslamiyet'e bağlılığımızın daha da ziyadeleşmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Kadir Gecesi’nin ilçemize, yöremize, memleketimize hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum.

Allah'a Emanet Olun! Bayramınız Mübarek Olsun! 19.05.2020

Yasin Sadettin YILDIZ