04.10.2023

Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferans

Acıpayam İlçe Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi Haftası ile Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında konferans programı düzenledik.

Acıpayam Talip Özkan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÜNSAL konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa; İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa GÜRBÜZ, KKTC Din İşleri Başkanı Sayın Prf. Dr. Ahmet ÜNSAL, İlçe Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Hacı Şammas ALTAN, İlçe Müftümüz Sayın Hüseyin SÖZEN, Kurum Müdürleri, davetliler din görevlilerimiz Kur’an kursu öğreticilerimiz, öğrenci ve vatandaşlar katılımıyla gerçekleştirdik.

İlçe Müftümüz Hüseyin Sözen’in açılış konuşmasıyla başlayan programda Müftü Sözen tüm katılımcıların haftasını tebrik etti. Acıpayam Merkez Kur’an Kursu Öğretilerimizden Ahmet Sevil’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile Denizli Çınar Cami Müezzin-Kayyımı Tufan Tosun sela okudu.

KKTC Din İşleri Başkanı Prf. Dr. Ahmet ÜNSAL konuşmasında, Peygamberimiz (s.a.v)’in “Beni Hud Suresi ihtiyarlattı...” dediği (Ey Habîbim!) Emrolunduğun gibi istikâmet üzere ol! Sen’inle beraber tevbe eden (mü’min)’ler de emrolundukları gibi istikâmet üzere olsunlar! Ve sakın (bu hususta) aşırılığa kaçmayın!..”(Hûd, 112) ayetini açarak bu yılki temamız olan “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” çerçevesinde konferansını sürdürdü ve davranışlarımız ve sözlerimizle biz müslümanlara bakarak aile, çevre ve toplumda dinimizi en iyi şekilde yaşayarak ve göstererek bu dinin güzelliğiyle insanların kurtuluşuna örnek olmamız gerektiğini ifade ettiler.

Konferansımız, hafızlığını tamamlayan Kur’an kursu öğrencilerimize, hafızlık belgeleri ve hediye takdimiyle sona erdi.