18.08.2022

Hüseyin SÖZEN

İlçe Müftümüz Hüseyin SÖZEN, 20.12.1981 Almanya doğumludur. 1992 Yılında Samsun Havza İlçesi Merkez Ku'an Kursuna Hafızlık yapmak üzere kayıt oldu. 1995 Yılında bu kurstan iyi dereceli hafızlık diplomasıyla mezun oldu. 2002 Yılında Elazığ Kovancılar İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2006 Yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Ana Bilim Dalı alanında Gayr-i Menkul Malların Zekatı isimli Yüksek Lisans Tezini bitirerek mezun oldu. 2014 Yılında Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinden mezun oldu. 2015 Yılı Ocak ayı itibariyle Almanya’da uzun sureli Din Görevlisi olarak görev yaptı. Almanya'da görev yaptığı esnada 2018 yılında güzel hutbe okuma yarışmasında öğrencisi Almanya 2.si olmuştur ve bunun neticesinde T.C. Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir. İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olması neticesinde T.C. Köln Başkosolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde bulunan Ditib Wesseling Mimar Sinan Camii Görevinden ayrılıp, 27.09.2018 tarihinden itibaren Mardin İli Savur İlçesine Müftü olarak atandı. 05.07.2021 tarihi itibariyle Denizli Çameli Müftüsü görev yapmaya başlamıştır. Samsun Havza'lı olup; Arapça, İngilizce ve B1 seviyesinde Almanca bilen İlçe Müftümüz halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri (İslam Hukuku Bilim Dalı) alanına doktora eğitimine devam etmektedir. Görev süresi boyunca sürdürdüğü Müftülük makamında gösterdiği başarılardan ötürü Savur Kaymakamlığı tarafından 2020 ve 2021 yıllarında "başarı belgesi" ile taltif edilmiştir. 18.07.2022 tarihinde Acıpayam ilçemizdeki görevine başlayan İlçe Müftümüz, evli ve iki çocuk babasıdır.