12.11.2019

Mevlid Kandili Özel Programı, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde Yapıldı

Denizli İl Müftülüğü tarafından kandil dolayısıyla başta Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii, Delikliçınar Yeni Camii ve Ulu Camii olmak üzere şehirdeki birçok camide çeşitli programlar düzenlendi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde akşam namazının ardından başlayan kandil programı, din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Cemaatin çok yoğun katılımıyla icra edilen programda vatandaşlar, okunan Mevlidi Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, programda yaptığı konuşmada, Mevlid Kandili'nin insanlığa adaleti, hakikati, merhameti öğreten, hukuku, hikmeti, güzel ahlakı ve iyiliği gösteren son peygamber Hazreti Muhammed Mustafa'nın (sav) dünyayı teşrif ettiği gece olduğunu belirtti.

Bu yıl 8-15 Kasım tarihleri arasında idrak edilecek Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Aile" olarak belirlendiğini söyleyen Müftü Aşık, "Allah Resulü'nün gelişiyle zihin, düşünce ve ahlak alanında bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, tarihin en büyük dirilişi yaşanmıştır. Cenab-ı Hakk'ın en güzel nimetlerinden biri olan aile, Peygamber Efendimiz'in (sav) rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen bir kuruma dönüşmüştür." dedi.

Ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğuna ifade eden Müftü Aşık, sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerin ciddi anlamda zarar gördüğünü, dolayısıyla ailenin korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınmasının herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Yatsı namazının ardından Denizli İl Müftülüğü ilahi korosunun okuduğu çeşitli ilahilerle devam eden program, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlileri Sedat  Aydınlı ve Selman Uzunlu'nun "Kur'an Ziyafeti" ile devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın duası ile Mevlid Kandili özel programı sona erdi.