19.03.2019

ADRB'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından il genelinde yedi konferans düzenlendi. İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat ve ADRB Koordinatörü Vaiz Aliye Arslan tarafından verilen konferanslar Tavas, Kale, Çivril, Güney, Merkezefendi, Pamukkale ve Bekilli ilçelerinde gerçekleştirildi. Konferanslarda; "Geçmişten geleceğe Kadın ve Toplum" konusu işlendi.

Konferanslarda özet olarak; şu hususlara değinildi; "İnsan kainatın öznesi olarak yaratılmıştır. Allah insanın temel haklarını dokunulmaz kılmış, kulluk açısından cinsiyet farkı gözetmemiştir. Yaratılış gayesi, kulluk ve yeryüzü sorumluluğu açısından kadın ve erkek arasında hiçbir fark yoktur. İslamiyet'ten önce, kadının varlığının algısı "mal ve eşya" gibi görülmekteydi. İslamiyet bu zihniyeti yıkarak, kadının onurunu ve haysiyetini yükseltmiştir. Kadınlara verilen değeri her fırsatta gösteren Rahmet Peygamberi  Efendimiz (sav), 'Sizin en hayırlınız, eşlerinize  en hayırlı olanınızdır.' buyurmuştur. Bu sebeple, eşlerin birbirine karşı şefkatli ve merhametli davranması gerektiğini bizlere Rasûli Ekrem Efendimiz (sav) kendi hayatında en güzel örneği bizlere göstermiştir."