25.04.2018

Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine “Biz Bir Aileyiz” Konulu Konferans Verildi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı Denizli Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda 21.04.2018 tarihinde tüm ilçelerde görev yapan Kadrolu ve Fahri Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansını gerçekleştirdi.

Konferansa Hac ve Umre Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Esma Erten, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık,  İl Müftü Yardımcılarının eşleri ve ADRB’de görev yapan bayan vaizler katıldı.

Konferans İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’ndan sonra Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Fatmagül Berkez’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

“İl Buluşmaları” programı çerçevesinde gerçekleştirilen konferansta Evlilik, huzurlu bir ailede dikkat edilmesi gereken esaslar, aile içi sorunlar, çözüm yolları ve aidiyet bilinci konuları üzerinde duruldu

Toplumun en ücra köşelerinde görev yapan ve toplumun her kesimine ulaşabilen ve verdiği mesajların etkisini gözlemleyebilme şansına sahip olan Kur’an Kursu Öğreticilerinin model olma misyonuna vurgu yapan Huriye Martı, aile bilincini ahlak ekseninde değerlendirip, meveddet, merhamet ve sevgi bağı üzerinde durdu. Aileyi hukuki olarak ayakta tutmakla birlikte, esasen ahlaki olarak ayakta tutma gayretimizin gerekliliğine değinen ve bunun için merhamet, ülfet, samimiyet, sabır ve sadakat kavramları üzerinde duran Prof. Dr. Huriye Martı, büyük bir ilgi ile dinlendi.

Programın sonunda İl Müftüsü Mehmet Aşık hocamızın eşi Hamiyet Aşık Prof. Dr. Huriye Martı’ya hediye takdiminde bulundu.