16.03.2017

Denizli Müftülüğü ADRB'den Kadınlar Günü Etkinliği

Denizli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle, ADRB koordinatörü Vaiz Aliye Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapılan programa vatandaş büyük ilgi gösterdi.

Program Ayanoğlu Kuran Kursu öğreticisi Fatma Aksu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı

Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi ve ney dinletisiyle devam etti.

Vaiz Aliye Arslan’ın verdiği konferansta, “Toplumda bir kısım insanlar, İslâm dininin kadınlara kazandırdığı hak ve görevlere bakmadan, bazı çevrelerdeki kadın hakkındaki uygun olmayan söz ve uygulamalara bakarak, sanki İslâm dini kadın hakkında böyle emrediyormuş gibi, konuşabilmektedir. Oysaki dinimiz, bazı kültür ve sistemlerdeki gibi, kadınlar günü adı ile kadınlara bir gün ayırmamış ve kadınlara 365 gün değer verilmesini istemiştir. Daha önceki yüzyıllarda kadınlar toplumda, hiçbir hakka sahip değilken, İslâm dini kadınları, şerefli bir makama çıkarmıştır. Allah’ü Teala Kur’an-ı Kerim de Tevbe Suresinin 71 ayetinde; ‘Mü’min erkekler, mü’min kadınlar birbirlerinin dostu ve yardımcılarıdır’ buyurarak, kadınlarla erkeklerin birbirini tamamlayan bir bütünün iki yarımı olduğunu vurgulanmıştır.” dedi.