15.07.2018

İl Müftü Yardımcısı Palabıyık, Merkezefendi Müftülüğü'nün 15 Temmuz Etkinliğine Katıldı

Merkezefendi Müftülüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Özel Programı Cuma günüOrhan Abalıoğlu Hilal Kur’an Kursu Konferans salonunda yapıldı.

Programa İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, din görevlileri ve çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Program yaz kuran kursu öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla yaptığı selamlama konuşmasında; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' münasebetiyle  15 Temmuz Şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için bir araya geldik.Öğrencilerimizin hazırladığı program aziz şehitlerimizi yad edeceğiz. Programda emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan   İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık,  "Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar milletimizi millet yapan değerler uğruna can veren bütün şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesinde canlarını tanklara, toplara siper eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. 15 Temmuz’da Rabbimizin lütfunu, inayetini, nusretini hatırlayarak, milletimizin o gece ortaya koyduğu birliği, beraberliği, kardeşliği yeniden ihya ederek, birliğimizi güçlendirmeliyiz. Bize bağlanan umutları daima diri tutmalıyız. Üzerimize düşen bu acıdan büyük dersler ve ibretler çıkartarak bu acının sebepleri üzerinde düşünerek, çıkaracağımız dersleri gelecek nesillerimize öğretmeliyiz." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiirlerin ve ilahillerin yaz kuran kursu öğrencileri tarafından okunmasıyla devam etti.

Program öğrencilerin yaptığı dua ile son buldu.