30.03.2022

4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARIMIZ MEYVELERİNİ VERMEYE DEVAM EDİYOR.

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Kiraz Uğurlu Ayşe Ömercioğlu Kur'an Kursunda eğitim gören 4-6 yaş gurubu öğrencilerimiz için Kur’an-ı Kerim’e geçme töreni düzenlendi. Kur'an Kursunda gerçekleşen programa İlçe Müftüsü Abdullah VURUCU ile beraber Şube Müdürü Fatih DEMİRKAYA Kur’an kursu öğreticileri, Meryem ERTONGA ve Tuğba ATEŞ katıldı.

Törende konuşma yapan İlçe Müftüsü Sayın Abdullah VURUCU “4-6 yaş eğitimin temelini oluşturduğunu ve bu temelin Kur’an-ı Kerim gibi ilahi kelamın ahlakıyla doldurulmasının, toplumumuzun geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza Allah’ın kelamını, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Sünnetini ve Kuran Ahlakını öğretiyoruz.

Ayrıca kolaylık olması açısından İlahiler eşliğinde İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslam’ın görgü ve kurallarını öğretiyor. Birçok etkinliği oyun eşliğinde gerçekleştirmelerini, boyama gibi etkinliklerle el becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Kur’an kurslarımızda eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüyor, Kurs programı boyunca öğrencilerimize değerli oldukları hissettirilerek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösteriyoruz.

Bu bakımdan İlçe Müftülüğü olarak 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızı çok önemsiyoruz.
Amacımız çocuklarımızı Peygamberi bir metotla ayet ve hadis ışığında yetiştirmektir. Onlara Kuranı Kerimi öğretmek ve onun içindekiler ile de amel etmelerine öncülük etmektir. Kurs öğreticilerine, velilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek” konuşmasını bitirdi. Akabinde Kur’an-ı Kerime geçen Öğrenciler Kısa Sureleri okuyup Dua ettiler. Programda Minik Öğrencilere Hediyeleri verildi.