09.03.2019

Regaib Kandili Dualarla İdrak Edildi

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regâib Kandili Denizli’de tüm camilerde dualarla idrak edildi.

Regâib Kandili münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü’nün organize ettiği program Delikliçınar Yeni Camii'nde, cemaatin yoğun katılımıyla icra edildi.

Kur’an-ı Kerim’le başlayan program, İl Müftülüğü’nün İlahi Korosunun okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda konuşma yapan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Mü’minler olarak ilahi rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regâib Kandili’ne ulaştıran Cenab-ı Allah’a sonsuz hamdü sena ederek sözlerine başladı.

Rahmet yüklü ve feyizli bir zaman dilimi içeren üç ayların ilk mübarek gecesinin Regâib Kandili olduğunu söylen Müftü Aşık, “Kirlenen gönüllerimizin ibadet, tövbe ve tefekkürle arınacağı müstesna bir zaman dilimine girdik. Hata ve günahlarımızdan pişman olduğumuz, tövbe ve istiğfar ettiğimiz, farzların yanında nafile ibadet ve sadakalarla hayatımıza yön verdiğimiz, gündüzleri saim yani oruçlu ve geceleri kaim olarak ibadetle, tesbihatla geçirerek Rabbimize daha fazla yöneldiğimiz bugün ve gecelerin feyzinden istifade etmeliyiz. Peygamber Efendimiz (sav)'in üç aylarda dilinden düşürmediği ve bizlere tavsiye ettiği duayı beraber yapalım, "Allah’ım bizlere Recep ve Şaban aylarını mübarek eyle, bizi biz kılan değerlerle mübarek eyle, bizlere, işlediğimiz bütün kötülükleri arkamızda bırakarak Kur'an ayına, Ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle" dedi.

Konuşma sonrasında İl Müftüsü Mehmet Aşık, yaptığı duayı bitirirken şu niyazda bulundu: “Ya Rabbi, Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin sınır ötesi harekâtını ve çalışmalarını hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle, zaferlerini kutlu eyle.”

Duanın ardından kılınan namaz sonrası Denizli Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverler, cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulundu.