09.03.2019

Denizli İl Müftülüğü’nden “Uluslararası İyilik Ödülleri” Tanıtımı

“Uluslararası İyilik Ödülleri” programının tanıtılması kapsamında fabrikada çalışanları ziyaret eden Denizli İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık,  “Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) , evrensel bir dil olan iyiliğin yaygınlaşması ve iyilik konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla başlattığı Uluslararası İyilik Ödülleri Programı kapsamında beşincisi düzenlenen törende iyilik mimarları ödüllendirilecektir.” dedi.

“Dünyayı İyilik Değiştirecek” sloganıyla, iyiliğin toplumun her alanında yayılmasına vesile olmak amacıyla düzenlenen “V. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni”nin tanıtım yapılarak, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması gerektiğini belirten Palabıyık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Herhangi bir maddi veya manevi karşılık, bir çıkar elde etme düşüncesi taşımadan yapılan iyilikler, kişiye kalp huzuru kazandırmasının yanında iyiliğin toplumda yaygınlaşmasına ve hakim olmasına bir vesile olur. Yedi kıtada insanlığın hizmetinde olmaya devam eden Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışmalar yaparken ‘Dünyayı İyilik Değiştirecek’ sloganıyla farkındalık oluşturmayı ve iyilikleri tanıtmayı kendine amaç edinmektedir. Türkiye'nin ve dünyanın ücra köşelerinde adını ve hikâyesini hiç duymadığımız iyilikleri kamuoyu ile paylaşarak iyiliği yaymayı hedeflemektedir. İyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle ülkemizde ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ Programı ihdas edilmiş ve her 13 Mart tarihinde ödül programı düzenlenmesini kararlaştırılmıştır. Bu vesileyle, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ Programı, Türkiye Diyanet Vakfının kuruluş yıldönümü olan 13 Mart 2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, saat 19.00’da başlayacak ve Diyanet TV’den canlı olarak izleyebilirsiniz.”