25.12.2018

Denizli’de Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gençliğe Değer” projesi kapsamında icra edilen Türkiye’nin her ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Denizli’de Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Görevli gözetmenler eşliğinde, yarışmaya örgün veya açık öğretime devam eden 17-27 yaş aralığındaki 191 üniversite öğrencisi katılarak umre ödüllü sınavda ter döktü.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Ortanca, Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde bilgi yarışmasının ilk defa yapıldığını ve sınavdaki amacın öğrencileri Peygamber Efendimiz (sav) ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Denizli’de 191 üniversite öğrencisinin sınavda ter döktüğünü aktaran Müftü Vekili Ortanca, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Gençliğe Değer’ projesi çerçevesinde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlileri kapsamında 81 ilimizde üniversite öğrencilerimize yönelik 'Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması' düzenlemektedir. Sınava giren üniversite öğrencilerimiz üç kitaptan sorumlu tutularak, Başkanlığımız tarafından hazırlanan seksen soru, doksan dakikalık zaman diliminde cevaplanması istendi. Erkekler ve bayanlar ayrı kategori olmak üzere il birincileri Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından umre ile ödüllendirilecektir. İl Müftülüğümüz de hayırseverlerin katkılarıyla başarılı olan 28 öğrencimizi umreye göndereceğiz. Böylece bu sınava giren toplam 30 öğrencimiz umreye ödülüne hak kazanacaktır. Ayrıca sıralamada başarılı olan öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz.” dedi.

Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nın ilk defa yapıldığını kaydeden Ortanca, "Bu sınavımız ilk defa yapılmaktadır. Bu sınav sayesinde öğrencilerimiz Peygamber Efendimiz’i (sav) yakından tanıyarak, O’nun örnek hayatını öğrenme ve kendi hayatları ile buluşturma fırsatı bulacaktır. İki cihan saadetine erişebilmenin yegâne vesilesi Peygamber Efendimiz (sav) ve sahabe-i güzinin gittiği yolda yürüyebilmektir. İnşallah gelecek yıllarda yapılacak sınav ve aktiviteler ile herkese ulaşmaya çalışarak katılımın yüksek olmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin geri dönüşleri ve olumlu talepleri değerlendirerek, bundan sonra da inşallah bu gibi sınavlar ve faaliyetler artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Sınav Sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından önümüzdeki günlerde https://yarisma.diyanet.gov.tr  adresinden açıklanacaktır.