27.11.2018

İl Müftü Yardımcısı Palabıyık Baklan'da Mevlid-i Nebi Konferansı Verdi

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Baklan İlçe Müftülüğü’nün organize ettiği konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık vatandaşlarla bir araya geldi.

Baklan Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, İlçe Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, daire amirleri, din görevlileri, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, programa katılanlara teşekkür ederek Mevlid-i Nebi Haftalarını kutladı.

“Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans veren İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, “Hz. Peygamber (s.a.s.) İslam’ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan gençlerden büyük ölçüde destek almıştır. Nitekim ilk sahabe nesline bakıldığında, onlardan çoğunun gençler olduğu görülür. İlk Müslümanlardan birkaç kişi 50 yaş civarında, birkaç kişi 35 yaşın üzerinde, geri kalan çoğunluk ise 30 yaşın altında bulunuyordu. Başlangıçtan itibaren Hz. Peygamber’in (s.a.s.) yanında bulunan bu gençler, nübüvvetin ilk yıllarında ona en güçlü desteği vermişlerdi. Medine yıllarında da onunla birlikte bir medeniyet inşa eden ve müşriklere karşı savaşanların çoğu yine gençlerdi.” dedi.