02.09.2022

Hafızlık Yarışması Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması" Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı konuşmada, "Ege bölgemizin illeri Afyon, Aydın, İzmir Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak'tan gelen kıymetli hafızlarımız sizleri Denizli'de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. İllerinde birinci olan öğrencilerimiz olarak bugün Denizlimize gelerek Ege Bölge Finalinde yarışacaksınız. Sizler yarının büyükleri olarak çok önemli görevler yükleneceksiniz, bugün burada bölgemizi Türkiye Finalinde temsil edecek bir hafızımızı belirlemek için yarışma yapıyoruz. Camimize bugün sizleri görmek için gelen hafız adayı kardeşlerinize örnek oluyorsunuz. Hepiniz bizim için bir incisiniz, Kur'an muhafızısınız sizleri sizi yetiştiren hocalarınızı ve kıymetli ailelerinizi tebrik ediyorum." dedi.

Denizli İl Müftülüğü ev sahipliğinde kız ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışma komisyonu; Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Metin Yeşildağ'ın başkanlığında, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet ile Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan' da komisyon üyesi olarak yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursu öğrencilerine yönelik "Hafızlık Yarışmasında" erkek öğrenciler kategorisinde yarışmada dereceye girenler; Izmir’den Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu öğrencisi Fevzi Karakurt birinci, Kütahya’dan Kavaklı Kuran Kursu öğrencisi Muhammet Mustafa Ak ikinci, Afyonkarahisar’dan İsmail Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Furkan Çelik ise üçüncü oldu.

Kız öğrenciler kategorisinde yarışmada dereceye girenler Afyonkarahisa’dan Altınoluk Metin Yurter Kur’an Kursu öğrencisi Nilgün Özpınar birinci, Denizli’den Fatih Kur’an Kursu öğrencisi Erem Sevde Bayram ikinci, Muğla’dan Çamköy Hz. Fatıma Kur’an Kursu öğrencisi Şeyma Sandraz üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler Denizli İl Müftülüğünce altın ve diğer çeşitli ödüllerin verilmesi ile sona erdi.