21.06.2022

İzci Gençlerden Müftü Aşık’a Ziyaret

İstanbul Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık’ın başkanlığındaki genç izciler İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü izcilik faaliyetleri kapsamında Denizli’de çeşitli etkinliklere katıldı.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü üyesi gençler Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı İmamı Azam Kur’an Kursu’nda misafir edilerek izcilik faaliyetleri kapsamında çeşitli etkinlere katılıp Denizlimizin tarihi yerlerini ziyaret etti.

Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık’ın başkanlığındaki heyet İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti.

Heyetin ziyareti esnasında İl Müftü Yardımcısı Semih Keskin, İmam-ı Azam Kur’an Kursu Yöneticisi ve İl Müftülüğü İzcilik Sorumlusu Hamidullah Ata hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık Küçükçekmece Müftülüğü ile Denizli İl Müftülüğünün arasında “Kardeş Şehir” projesi kapsamında izcilik faaliyetleri münasebetiyle Denizli’de bulunduklarını ifade ederek, “Saygıdeğer İl Müftüm Mehmet Aşık hocamla 6 yıl beraber çalışarak güzide Denizli’mize hizmet etmeye çalıştık. Kıymetli Hocamızın rehberlik etmesi ve bizlere verdiği her türlü desteğin yanında ve edindiğimiz tecrübeler ışığında çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Görev hayatımda ayrı bir yeri bulunan Denizlimiz ile Küçükçekmece İlçemizi ‘Kardeş Şehir’ ilan ettik. ‘Kardeş Şehir’ projesi çerçevesinde ilçemizin gençlerini Denizlimizin güzellikleri ile buluşturmaya ve Kıymetli İl Müftümüzü ziyaret etmeye geldik. Gençlerimizin izcilik faaliyetleri için ev sahipliği yapan ve Denizlimizi tarihi yerlerini gezdiren İmam-ı Azam Kur’an Kursu Yöneticisi Hamidullah Ata’ya ekibim adına çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Değerli Müftümüzün başkanlığında din görevlilerimiz ile gençlerimizin ziyareti bizleri çok memnun etmiştir. ‘Kardeş Şehir’ projesi kapsamında Denizlimizde değerli hocamızı ve gençlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz.” dedi.

Müftü Aşık gençlere hitaben konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizi müftülüğümüzde ağırlamaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Sizlerin; vatanına, milletine, bayrağına aşık, mukaddesatına bağlı ahlaklı bireyler olarak yetişmeniz bizler için çok önemlidir. Gençlik koordinatörlerimiz sayesinde gençlerle olan iletişimin güçlü tutulması bizleri ayrı bir mutlu ediyor. Son dönemde Başkanlığımız ve İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde din görevlilerimizin öncülüğünde gençlerimizin izcilik faaliyetlerine katılmalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle bizleri ziyaret eden Kıymetli Meslektaşım Hasan Hüseyin Palabıyık hocamıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum.”

Müftü Palabıyık’ın günün anısına Müftü Aşık’a Hat Tablosu hediye etmesi esnasında çekilen hatıra fotoğraflarıyla ziyaret sona erdi.