28.05.2022

Müftü Aşık, “İzcilik faaliyetleri gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacaktır”

Denizli İl Müftülüğü il genelinde görev yapan tüm erkek din görevlilerine yönelik “İzcilik Tanıtım Eğitim Seminerleri” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak eğitmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Söz konusu protokol kapsamında Denizli İl Müftülüğü tarafından 19 ilçede görev yapan tüm erkek din görevlilerine yönelik “İzcilik Tanıtım Eğitim Seminerleri” gerçekleştirilerek, gençlik hizmetlerine süreklilik kazandırılmaya çalışıldı.

Eğitim seminerinde konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Günümüz teknolojileri gençlerimize pek çok kolaylık sağlarken, zihinsel ve bedensel aktivelerini de oldukça sınırlamakta olduğu aşikardır. Bugünün çocuk ve gençleri, ev-okul veya üniversite denklemi içerisinde akademik başarı, teknolojik eğlence ikilemi arasında yaşamaktadırlar. Sosyal ilişki kuramama, toplumsal değerleri özümseyememe, teknoloji bağımlılığı, her türlü kötü alışkanlık ve tüm bunların beraberinde getirdiği olumsuzlukların çocuk ve gençlerimizi bekleyen tehlikeler arasında olduğunu görüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla 19 ilçemizde görev yapan din görevlilerimize tanıttığımız izcilik faaliyetlerini önemsiyoruz. Din görevlilerimizin vesilesiyle ve izcilik faaliyetleri sayesinde gençlerimizi; hem ruh, hem beden ve hem de sosyal yönden gelişimine katkı sağlanacaktır. Gençlerimizin güzel ahlak sahibi bireyler olarak yetişmeleri için gayret sarf eden din görevlilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

İl Müftülüğü İzcilik Kulüp Lideri Akköy Kur’an Kursu Yöneticisi Hamidullah Ata, “Kısaca izcilik, yaşadığımız dünyada çocuk ve gençlerimizin sanallaşan hayatlarından gerçek yaşama doğru adım atmalarını sağlayacak aktivitelerin adıdır. İzcilik, gençlerimizin gelişimini sağlayacak, herhangi bir ayrım olmaksızın herkese açık, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

İl Müftülüğü İzcilik Kulüp Lideri Akköy Kur’an Kursu Yöneticisi Hamidullah Ata, İzcilik Kulübü Üyeleri Metin Sarıgül, Mücahit Uçan ve Avni Değirmenci’den oluşan heyet tarafından “Dünya’da izciliğin tarihçesi, Türkiye’de izciliğin tarihçesi, İzcilik metotları” konularında verilen eğitimler sonrasında 19 ilçe de toplam 228 erkek din görevlisi “Gönüllü İzci” olabilmek için başvuru yaptı.