29.05.2022

Denizli 'de Hac Eğitim Semineri Düzenlendi

Denizli Müftülüğü tarafından Hac yolculuğu hazırlığı yapan hacı adaylarına Ulu Camii’nde hac eğitim semineri düzenlendi.

Seminerin açış konuşmasını yapan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık "Kıymetli Hacı adayları sizler Allah'ın misafiri olmaya hazırlanıyorsunuz, İslam'ın beş şartından birisi olan hac ibadeti için gerekli hazırlıkları yaptınız, Bu kutsal yolculuk için sizlerin heyecanınızı gözlerinizden görebiliyorum. Sizlerin Hac farizasını yerine getirebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımız, din görevlilerimiz, ekip personellerimiz, kafile başkanlarımız başta olmak üzere tüm görevlilerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Sizler Yüce Rabbimizin beytine misafir olmak için niyetinizi aldınız, inşallah arafe günü vakfeye durarak hacı olmakta sizlere nasip olur." dedi.

Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün başladığımız hac eğitim seminerimiz inşallah yarında devam edecek. Sizler hac yolculuğuna çıkmadan evvel ibadetinizi en güzel şekilde yapabilmeniz için il müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, şube müdürlerimiz, vaizlerimiz sizlere farklı konular hakkında seminerler verecekler. Hac ibadetinin provasını sizlere burada anlatacaklar. Burada gerçekleştirdiğimiz seminerin faydasını inşallah Hac yolculuğu esnasında daha iyi anlayacaksınız. Bizlere de Kabe'de, Sefa ve Merve' de, Arafatta , Mina'da ve Müzdelife'de dua etmeyi unutmayın."

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın konuşmasının akabinde yüzlerce hacı adayı duygu dolu anlar yaşadı.