10.03.2020

Üniversiteli Gençler Umre Ödüllü Yarışmada Ter Döktü

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye’nin her ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Denizli’de  Pamukkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Görevli gözetmenler eşliğinde, yarışmaya örgün eğitime devam eden 17-27 yaş aralığındaki 1010 öğrencinin başvurduğu sınava üniversiteli gençler katılarak umre ödüllü sınavda ter döktü.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan sınav merkez sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, Diyanet İşleri Başkanı Sayın  Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamını ve başarı dileklerini ileterek, "Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde bilgi yarışmasının bu yıl ikincisi yapılıyor. Başkanlığımızın  bu sınavı yapmasındaki amacı gençleri Peygamber Efendimiz'in (sav) sevgisini ve örnekliğini canlı tutarak O'nunla buluşturmak, Mevlidi Nebi Haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmaktır." şeklinde konuştu.

Yapılan yarışma hakkında değerlendirmede bulunan İl Müftüsü Mehmet Aşık  Türkiye'de 55 bin öğrencinin başvurduğu yarışmaya Denizlimiz'den 1010  üniversiteli gencimiz başvurduğunu belirterek  “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi Haftası etkinlileri kapsamında 81 ilimizde üniversite öğrencilerimize yönelik 'Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması' düzenlemektedir. Sınava giren üniversiteli gençlerimiz 'O'nun Gibi Yaşamak' isimli kitaptan sorumlu tutularak, Başkanlığımız tarafından hazırlanan seksen sorunun, seksen dakikalık zaman diliminde cevaplanması istendi. Geçen yıl ilk defa düzenlenen yarışmada 30 öğrencimizi umreye göndererek ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. İl Müftülüğümüz de hayırseverlerin katkılarıyla umre ödüllü yarışmada başarılı olan  toplam 30 öğrencimiz umreye ödülüne hak kazanacaktır. Ayrıca sıralamada başarılı olan öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz.” dedi.

Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nın ikinci defa yapıldığını kaydeden Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu sınav sayesinde öğrencilerimiz Peygamber Efendimiz’i (sav) yakından tanıyarak, bizlere rehberlik eden hayatını örnek hayatını öğrenme ve kendi hayatları ile buluşturma imkanı  bulacaktır. İki cihan saadetine erişebilmenin yegâne vesilesi Peygamber Efendimiz (sav) ve sahabe-i güzinin gittiği yolda yürüyebilmektir. İnşallah gelecek yıllarda yapılacak yeni aktiviteler ile herkese ulaşmaya çalışarak bu sınava katılımın yüksek olmasını sağlayacağız."