02.03.2020

Denizli Şehidini Yalnız Bırakmadı

İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidinin ailesi ve yakınları  Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri  Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Müftüsü Mehmet Aşık ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazını öncesi Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde şehitlerimiz için okunan 112 hatm-i şerif'in duasını Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptı. Öğle namazı kılındıktan sonra cenaze törenine geçildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İdlib’deki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya’nın cenaze namazını kıldırdı.

Öğle namazını müteakip düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de şehitler için ‘Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz anlamazsınız’ buyurulduğunu ifade ederek, “Şu anda diri olduğuna inandığımız şehidimiz Halil Çankaya inşallah tüm şehitlerimiz gibi Peygamber efendimizin komşusu olarak cennette onunla beraber olacaktır” dedi.

Başkan Erbaş, Şehit Halil Çankaya için helallik istedikten sonra cenaze namazını kıldırdı.