02.03.2020

Denizli'de Cuma Namazında Şehitlerimize ve Mehmetciklerimize Dua Edildi

Suriye’de rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğin şehit edilmesi  nedeniyle Delikliçınar Yeni Camii ile Ulu Camii başta olmak üzere Denizli genelinde tüm camilerde cuma namazı öncesi düzenlen programda ve sonrasında şehitlerimiz için dualar edildi.

Ulu Camii'nde düzenlenen programda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, cuma namazı öncesi okunan Yasin, Fetih ve Mülk Surelerinin duasını yaptı.

“Hak Uğrunda Mücadelemiz, Birlik ve Beraberlik Ruhumuz” başlıklı hutbe irad eden Şahin, cuma namazı kıldırdı.

Delikliçınar Yeni Camii'de düzenlenen programda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç,  cuma namazı öncesi okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptı.

Program, İstanbul Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Hafız Mehmet Koçyiğit ile İstanbul Şehzade Camii İmam Hatibi Ercan Çakıroğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Yasin, Fetih ve Mülk Sureleri ile hatmi şerifin duası öncesi  konuşan  Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Denizli'mizde 62 hafızımızın İcazet Merasimine katıldık. Regaib  Gecemizi kutladık. Cenab-ı Allah'a tazarruda bulunduk. Regaib kandilinin huzurunu ve mutluluğunu yaşarken mabetten çıktığımızda şehitlerimizin haberini duyar duymaz her birimizin yüreğine acı saplandı. Her birimiz mahzun olduk. 33 şehidimizin haberiyle, mübarek gecede, rahmet mevsiminde, hüzünlü  kalbimizle Mevlâ'dan dua ve niyazda bulunduk. Sabır temenni ettik. Rabbimiz cuma vaktinde Rabbimizin huzurunda aynı safta gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimizi kıyamete kadar sürdürmeyi nasip etsin. Gün, birlik ve beraberliğimizi her zamankinden fazla perçinleme günüdür. Gün, metanet günüdür, kardeşliğimizi pekiştirme günüdür. Gün, sabır ve dua günüdür." dedi.

Üzerinde yaşadığımız toprağın şehid kanı ile sulandığını dile getiren Genel Müdür Dinç, nasıl bir mukaddes toprağın üzerinde yaşadığımızın bilincinde olmamız gerektiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından camiyi dolduran vatandaşların ellerini açıp ‘amin’ diyerek eşlik ettiği duada Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç şu niyazlarda bulundu:

“Ya Rabbi! Milletimizin birliğine kasteden hainlere karşı gövdesini siper eden, iman dolu göğüsleriyle tankların önünde duran, din ü devlet, mülk ü millet, istiklal ve istikbalimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize rahmet eyle! Makamlarını âli, mekânlarını cennet eyle, şefaatlerine cümlemizi nail eyle! Geride kalan ailelerine sabr-ı cemil, ecr-i cezil ihsan eyle Allah'ım!
Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için gece gündüz demeden mücadele eden şanlı ordumuza ve kahraman güvenlik güçlerimize yurtiçi ve yurtdışındaki terörle mücadele operasyonlarında, sınır ötesi harekâtlarında yardım eyle Allah'ım!
Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapan, Senin adının gök kubbede yankılanması için çabalayan aziz milletimizi düşmanlarına karşı mahcup etme Ya Rabbi!”

“Hak Uğrunda Mücadelemiz, Birlik ve Beraberlik Ruhumuz” başlıklı hutbe irad eden Genel Müdür Dinç, cuma namazı kıldırdı.