02.06.2019

İl Müftülüğü Kadir Gecesi Özel Programını Delikliçınar Yeni Camii'nde Yaptı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Denizli Müftülüğü tarafından Delikliçınar Yeni Camii'nde düzenlenen özel programla idrak edildi.

Teravih namazı öncesi başlayan Kadir Gecesi özel programında Kur’an-ı Kerim, ilahiler, Mevlid-i Şerif  okundu, Sakalı Şerif ziyarete açıldı. Vatandaşlar, ellerini semaya açarak Cenab-ı Allah’a niyazda bulunmanın yanı sıra, namaz kılarak ve Kur’an-ı Kerim okuyarak Kadir Gecesini camide ihya etmeye çalıştı. Delikliçınar Camii’ndeki programa katılan vatandaşlara, hayırseverin sahur yemeği ikram etmesi geceye ayrı bir güzellik kattı.

Programda teravih namazı öncesi konuşma yapan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık ise Kadir Gecesi’nin anlam ve önemini anlatan vaaz verdi.

Rabbim gecemizi hayırlı eylesin, tutuğumuz oruçları da kabul eylesin niyazında bulunan Müftü Aşık, Peygamber Efendimiz’in (sav) “Allahım sen affedicisin, affı seversin, bizleri affeyle” duasını içinde bulunduğumuz bu gecede sıkça yapmamızı istediğini belirtti.

Kadir Gecesinin müstesna zaman dilimi olduğunu, kıymetini bilen ve onu ihya etmek isteyen her mümin, elbette öncelikle Kur’an’a ve Peygamber Efendimiz’in (sav) sünnetine yönelmesinin gerektiğini ifade eden Müftü Aşık, şunları söyledi: “Bu gece, Ramazan ayının 27. Gecesidir. Ulvi, mübarek olan bu gece için Kur’an-ı Kerim’le haber verilen  ‘bin aydan daha hayırlı bir gece’dir. Böyle bir gecede Cebeli Nur dağında Hira mağarasında Hz. Muhammed’e (sav) ilk defa vahiyle Cibril-i Emin vasıtasıyla muhatap olmuş ve alemlere rahmet elçisi olma yani Peygamberlik vazifesi almıştır. Allah, Muhammed-ül Emin olan Efendimize (sav), emin belde Mekke’de Hira mağarasında Cibril-i Emin’i göndermiş ve ona ilk vahiy gelmiştir. Bu gece 23 yıllık nübüvveti başlamış ve kâinatın kurtuluş reçetesi bu gecede insanlığa sunulmuştur. Bu yüzden bu gece Kur’an’la canlanan, Kur’an’la değer bulan, Ramazan’la anlamlı hale gelen, oruçla değer bulan ve bin aydan hayırlı olduğu yine Kur’an’la haber verilen muhteşem bir gecedir.” dedi.

Peygamber Efendimiz’in (sav) hayat ölçüsü ve hidayet rehberi Kur’an Kerim’in inmeye başladığı gecenin Kadir Gecesi olduğunu belirten Müftü Aşık, “O Kur’an ki, nereden geldiğimizi, nasıl yaşacağımız, öldükten sonra nereye gideceğimizi öğretmek üzere gelmiştir. Kur’an-ı Kerim’in nüzule başladığı bu mübarek gece bin aydan hayırlı olduğu kadar, seher vaktine, tan yeri ağarıncaya kadar semadan meleklerin ve Cibril-i Emin’in dünyaya nüzul ettiği; rahmetin, inayet-i ilahiyenin dünyamızı kuşattığı muhteşem bir selamet gecesidir, esenlik gecesidir.” dedi.

Müftü Aşık’ın konuşmasında sonra yaptığı dua ile devam eden özel program, Enderun Usulu Teravih Namazı’nın kılınmasının sonrasında, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, kaside ve Mevlid-i Şerif ile Sakal-ı Şerif’i halka ziyarete açılmasıyla sürdü.

Uydudan yayın yapan Pamukkale TV’de Delikliçınar Yeni Camii’ndeki Kadir Gecesi Özel Programını canlı yayınla izleyicilerine ulaştırdı. Teravih namazı sonrası Alparslan Kaya’nın canlı yayın konuğu olarak katılan Müftü Aşık, Kadir Gecesi’nin anlam ve öneminden bahsederek izleyicileri bilgilendirdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif’e dokunup öpebilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, cami görevlileri izdiham yaşanmaması için sık sık cemaati uyardı.

Bir hayırseverin 2500 kişilik sahur yemeği ikramıyla program sabah ezanın okunmasına kadar devam etti.