05.05.2019

DENİZLİ İL MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN AYI PROGRAMLARI

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2019 yılı Ramazan ayı temasını “Ramazan ve İnfak” olarak belirlemiştir.

Bu çerçevede hazırlanan Ramazan ayı vaaz irşat programında; İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube müdürleri, Din görevlileri, İmam- Hatip Lisesi meslek dersi öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve din görevlileri tarafından tüm ilçelerimizdeki camilerimizde Ramazan ayı boyunca vaaz ve irşat yapılacaktır. Ayrıca il ve ilçerimizde merkezi yayın sistemi bulunan camilerden vaaz irşat programları vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.

Bayan Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an kurslarında, camilerde, cezaevinde, aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde, fabrikalarda vaaz ve irşat programları devam edecektir.

Başkanlığımız tarafından https://ramazan.diyanet.gov.tr  web sitesi hazırlanmış, Ramazan ayı ile alakalı materyal, görsel ve yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

• Enderun Usulü ve Cumhur Müezzinliği Programı Uygulanan Camiler
  1. Delikliçınar Yeni Camii                                            10 Mayıs 2019 Cuma
  2. PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii    15 Mayıs 2019 Çarşamba
  3. Yenişehir Mh. Şengün Camii                                   17 Mayıs 2019 Cuma
  4. PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii    24 Mayıs 2019 Cuma
  5. Albayrak İbrahim Cinkaya Camii                             01 Haziran 2019 Cumartesi
  • Hatimle Sabah Namazı Kılınacak Camiler

10. Sümer Akçeşme Camii
  11. Şirinköy Halıköy Camii
  •  Mukabele Okunacak Camiler

Camilerimizde mukabele programları hazırlanmış olup Din Görevlileri, İmam Hatip Lisesinde ve Kur’an Kurslarında öğrenim gören hafız öğrenciler ile ayrıca Kur’an Kurslarımızda ise Öğreticilerimiz tarafından mukabele okunacaktır. (Daha ayrıntılı bilgi için https://ramazan.diyanet.gov.tr web sitesine bakılabilir.)

• Müştemilatında Her Gün İftar Verilecek Camil

A. Pamukkale Müftülüğü

1. Kaplanlar Camii
  2. PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii

B. Merkezefendi Müftülüğü

1. Kasri Arifan Camii
  • Kadir Gecesinde Sabah Namazına Kadar Açık Bulundurulacak Camiler

Pamukkale ilçesi Delikliçınar Yeni Camii başta olmak üzere il genelindeki tespit edilen tüm camiler Kadir Gecesinde sabah namazına kadar açık bulundurulacaktır. (Daha ayrıntılı bilgi için https://ramazan.diyanet.gov.trweb sitesine bakılabilir.)

• Sadaka-ı Fıtır

Din İşleri Yüksek Kurulu 2019 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 23 TL (Yirmiüç) olarak belirlemiştir.

Belirlenen bu miktar, asgari miktardır, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınır yoktur. Bu konuda ideal olan, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağ, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebilecektir.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) şubelerince vatandaşlarımızın zekât ve fitreleri, ilgili fakir ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere kabul edilecektir. TDV il ve ilçe şubelerimiz müftülükler bünyesindedir. Kabul edilen zekât ve fitreler yatılı kurslarımızda okuyan öğrencilerimize, üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ve yurt içi ve yurtdışı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

• Ramazan Ayında “Kardeş İl ve İlçeler”

Ramazan ayı boyunca  “Kardeş İl Müftülüğü” ve “Kardeş İlçe Müftülüklerin”de planlanan yerlerde karşılıklı vaaz- irşat programı yapılacaktır. Bu sebeple talimat kapsamında belirlenecek “Kardeş İl Müftülüğü” ile karşılıklı olarak vaaz ve irşat hizmeti yapılacaktır. Aynı program İlçe Müftülükleri arasında da yapılacaktır.

• Milli Mücadelenin 100. Yıl Etkinliği Programları

Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin öncülüğünde, 15 Mayıs 1919 tarihinde Denizli'de başlatılan "Milli Mücadelenin 100. Yıl Dönümü" münasebetiyle Denizli Valisi Sayın Hasan KARAHAN'ın başkanlığında kamu kurumu ve kuruluşlarının işbirliği ile çeşitli etkinliklerle kutlama yapılacaktır.

Yapılacak etkinlikler şu şekildedir;

DENİZLİ'DE MİLLİ MÜCADELENİN 100. YIL ETKİNLİKLERİ PROGRAMI