03.03.2020

CAMİİ - ENGELLİ BULUŞMASI ULU CAMİİ'DE YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin de caminin manevi ikliminde buluşturulması amacıyla başlattığı “Camii Engelli Buluşması” projesi kapsamında Denizli İl ve Pamukkale İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce, Ulu Camide Engelliler için bir program gerçekleştirildi.

Proje kapsamında her ay düzenlenecek olan Cami engelli buluşmasının ilki 23.02.2020 Pazar günü Pamukkale Müftülüğüne bağlı Ulu Camide düzenlendi.

Programa DİB Emekli Baş Müfettişlerinden İbrahim HATİBOĞLU, Pamukkale Müftüsü Nihat SEVİL, İl ve İlçe Koordinatörleri, Engelli Dernekleri ve çok sayıda engelli vatandaşımız katıldı.

İl Engelli Koordinatörü Mehmet İM’ in sunuculuğunu yaptığı program görme engelli Yalçın YETİŞEK‘in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Pamukkale Müftüsü Nihat SEVİL bu programın her ay devam edeceğini belirterek katılımlarından dolayı teşekkür etti ve engellilere yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Programda konuşma yapan DİB Emekli Baş Müfettişi İbrahim HATİBOĞLU’ da İslam‘ın engellilere bakışı konularında açıklamalarda bulundu. Program ilahilerle devam etti. Ayrıca Engelli dernek başkanları da programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler, program yapılan ikramla sona erdi.