05.12.2019

Kurs Aile Birliği Kurulumu

Kur'an Kurslarında Kurs Aile Birliği Kurmak ve İşletmek İçin İzlenmesi Gereken Yol

Hazırlık Aşaması

Öcelikle aşağıda verilen; Kurs Aile Birliği Yönerge Maddeleri çıkarılarak mutlak surette incelenecek ve mutlaka bir dosya içinde kursta muhafaza edilecektir. Sonrasında aşağıda verilen Kurs Aile Birliğinde Olması Gereken Defter ve Evraklar temin edilecek..Onaylatma işlemleri Kurs Aile Birliği Kurulduktan sonra (müftülükten onay alındıktan sonra) yapılacaktır.

• Kurulum Aşaması
  • Aşağıda verilen evraklardan 1 numaralı onay doldurularak müftülüğe onaylatılacak..Bu şekilde Kurs Aile Birliği kurulmuş olacak..
  • Birliğimiz kurulduktan sonra 2 numaralı dilekçe müftülüğe verilecek ve kurs aile birliği adına müftülük gerekli yazışmaları yaparak kurs aile birliğine vergi numarası alınacak..
  • Vergi numaramız alındıktan sonra 3 numaralı dilekçe doldurularak müftülüğe verilecek..Müftülük gerekli merci ile yazışarak hesap açılış işlemleri yapılacak..
  • Hesap açıldıktan sonra bankada işlem yapabilmek için görevlendirilen bir kişinin 4 numaralı dilekçe ile imza sirküsü bankaya gönderilecektir.. (Bu işlem bankadan para çekecek kişi için değil, bankaya para çekimi için talimat yazmaya görevlendirilecek kişi için yapılacaktır.)
  • Bankadan para çekmek için de aşağıda verilen Bankadan Para Çekme isimli evrak doldurularak bankaya gönderilecektir..