25.06.2019

DENİZLİ İL MÜFTÜLÜĞÜ

YAZ KUR’AN KURSU AÇILIŞ PROGRAMI

ÜÇLER HİLAL CAMİİNDE YAPILDI

Denizli Müftülüğü Yaz Kur’an Kurslarının 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlaması dolayısıyla Üçler Hilal Camiinde bir açılış programı tertip etti.

Program, Yaz Kursuna başlamanın heyecanı yüzlerinden okunan çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda çocuklara ve velilere hitap eden Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık:

Bu sene Yaz Kur’an Kurslarının ana teması “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” olarak belirlendi dedi.

Aşık sözlerine şöyle devam etti:

Bizim için 24 ayar altından daha değerli olan siz sevgili çocuklar!

Sizler bu camide Allah’ın misafirlerisiniz ve Allah’ın misafirleri güzel ahlaklı olur.

Kur’an`ın ilk harfi “Elif” gibi dimdik, düz, dürüst ve doğru olacaksınız. Birbirinizi aldatmayacaksınız, yalan konuşmayacaksınız, kavga etmeyeceksiniz, hak etmediğiniz bir malı almayacaksınız.

Camilerde Namaz surelerini anlamları ile birlikte öğreneceksiniz ve daha nice güzel dini bilgileri öğreneceksiniz.

İl Müftüsü Mehmet Aşık Velilere hitaben

Değerli Veliler!

Yaz tatilinde verilen eğitimler bizim için çok değerli. Nasıl ki okullarda din eğitimi yapılıyorsa, Camilerimizde de hem öğretim hem de eğitim yapılmaktadır.

Her Müslüman evladı asgari seviyede dinini öğrenmek durumundadır.

Din eğitimi almayan kişiler ülkenin değerlerini ve tarihini anlayamaz.

Çocuklarımızı Cami’ye göndermekte gecikmeyelim. Çocuklarımıza evlerde en güzel terbiyeyi verelim.

Camii de bulunma, ders dinleme, camiye gelme gitme, arkadaşları ile iyi ilişkiler kurma adabı en güzel şekilde evlerde yavrularımıza aşılayalım dedi.

Programda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının Ortaokullarda gerçekleştirdiği “Ramazan ve İnfak” konulu Resim ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verildi.

Hep birlikte hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.