14.03.2019

“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE” ŞİİR OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

Merkezefendi İlçe Müftülüğünün düzenlediği Liseler arası “Çanakkale Şehitlerine” adlı Şiir Okuma yarışması, 14 Mart 2019 Perşembe Günü, Ahmet Yesevi Anadolu İmam-Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Merkezefendi İlçesindeki liselerden katılan çok sayıdaki Öğrenci, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini, ezberden ve hitabet kurallarına uygun olarak seslendirdiler.

Çanakkale Savaşının ve Zaferinin manevi atmosferinin teneffüs edildiği yarışma programın Jüriliğini, Merkezefendi Müftü Vekili Abdullah AKYEL, Kazım Kaynak Lisesi Müdür Yardımcısı Çetin YALÇIN ve Merkezefendi Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Güngör AKAR yaptı.

Yarışma programına, Merkezefendi Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Okul Temsilcisi Din Görevlileri ve Yarışmacı Öğrencilerin Öğretmenleri ve yakınları iştirak etti.

Merkezefendi Müftüsü Talat ÖZMET selamlama konuşmasında; üstün bir gayret gösterip bu uzun ve anlamlı şiiri kısa sürede ezberleyen, medeni cesaret gösterip katılımcılar huzurunda şiirin maneviyatına uygun ve başarılı bir şekilde şiir okumalarından dolayı öğrencileri tebrik edip onlara teşekkür etti. Ayrıca Sayın ÖZMET, Jüriye ve programa ev sahipliği yapan Ahmet Yesevi AİHL Müdürü Osman ÇAKIROĞLU’na teşekkür etti.

Yarışmada, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim ÇİVİ 1. oldu ve çeyrek altın ile ödüllendirildi. Necla Ergun Abalıoğlu MTA Lisesi öğrencisi Raziye ÖCAL 2. oldu ve gram altın ile ödüllendirildi. Denizli Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Huriye Hesnanur AKYOL da 3. oldu ve gram altın ile ödüllendirildi. Diğer öğrencilere de kitap ve para ödülü verildi.

Yarışmada 1. olan İbrahim ÇİVİ, 22 Mart Cuma Günü, İl Geneli yapılacak olan yarışmada, Merkezefendi Müftülüğünü temsil edecektir. Öğrencimize başarılar dileriz.