22.06.2022

4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencilerine Kadim Oyunları Şenliği Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde Kur’an kurslarında öğrenim gören 4-6 yaş grubu öğrencilerini ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarındaki büyükleri ile buluşturan; yeni nesle kültür ve değerlerin taşınacağı “Kadim Oyunlar Şenliği” programları başlatıldı. Bu kapsamda Merkezefendi Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler, "Kadim Oyunlar Şenliği"nde bir araya geldi. Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Talat Özmet; “Burada etkinliklerine şahit olduğumuz yavrularımız, gelecekte bu toplumun önderleri, bu toplumun geleceğine damga vuracak olan gençler olacaktır. Burada almış oldukları iyiliği güzelliği bir sonraki nesle aktararak bizlerin en güzel varisleri olacaktır. Bu gençlerin yetişmesinde emeği geçen başta ailelerimiz olmak üzere Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu. İp atlama, seksek, halat çekme, çuval yarışı ve sandalye kapmaca gibi oyunları oynayan çocuklar doyasıya eğlendi. Şenlikte geliri tamamen 4-6 yaş kurslarında kullanılmak üzere kermes de yapıldı.