22.06.2022

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum"

Gençlik Kültür Şöleni Bilal Arslan Diyanet Gençlik Merkezi Bahçesinde Gerçekleştirildi "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında gerçekleştirilen Kültür Şenliği Merkezefendi Müftülüğü Bilal Arslan Diyanet Gençlik Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ülke genelinde 48 ilde uygulanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi Merkezefendi İlçesinde Merkezefendi Müftülüğü Bilal Arslan Diyanet Gençlik Merkezinde hayata geçirildi. Projeye katılan altıncı sınıf öğrencilerinden okullardaki değerler kulübüne üye olan öğrenciler, 24 kişilik gruplar halinde okul saatlerinden sonra hafta boyunca Diyanet Gençlik Merkezlerine rehber öğretmenler eşliğinde gelerek milli ve manevi değerleri kök değerler başlıklarıyla eğlenerek öğrendiler. Projeye tamamen gönüllülük esasına göre katılan öğrencilere ve proje okullarının beşinci ve altıncı sınıflarına yönelik dönem sonunda kültür şenliği düzenlendi. Kermes, izcilik faaliyetleri ve geleneksel oyun alanlarının kurulduğu kültür şenliğine Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Müftüsü Vekili Ramazan Özgün Türkmen ve İlçe Müftüsü Talat Özmet katıldılar.