25.09.2019

EVLİLİĞE İLK ADIM SEMİNERLERİ DUYURUSU​

HUZURLU AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM, GÜVENLİ GELECEK PROJESİ

“EVLİLİĞE İLK ADIM” SEMİNERLERİ

• Diyanet İşleri Başkanlığımız ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmektedir. Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 8 konu başlığında “Evliliğe İlk Adım” seminerleri yapılması planlanmıştır.

Evliliğe İlk Adım Seminer Başlıkları

1. Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik
  2. Nikâh ve Sorumlulukları
  3. Ailemin İletişim Dili
  4. Ailede İffet ve Mahremiyet
  5. Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun
  6. Çocukla Şenlenen Yuvalar
  7. Evlilikle Büyüyen Ailem
  8. Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı
  • Yeni evlenen ve evlenecek olan (nışanlı) çiftlere yönelik gerçekleştirilecek “Evliliğe İlk Adım” seminerine katılmak isteyenler Müftülüğümüze şahsen başvurabilir. Bilgi için:0258 242 00 82

• Eğitimler, her hafta iki seminer olmak üzere 4 hafta içinde tamamlanacaktır. 4 haftalık eğitim devam ederken ya da bu 4 haftalık eğitimin tamamlanmasının ardından yeni başvuran gruplarla eğitimler devam ettirilecektir. Seminerlerin tarih ve saatleri belirlenirken başvuranların çoğunluğuna uygun günler (hafta içi-hafta sonu) belirlenecek ve seminer tarihleri, kayıtları alınan çiftlere eğitimin başlamasından en az 1 hafta önce duyurulacaktır.
  • Müftülüklere nikâh için başvuran çiftler öncelikli olmak üzere yeni evlenen (en fazla 5 yıl evli)  çiftlerin de katılımına imkân sağlayacak şekilde yapılacaktır.
  • Seminerlerin verimliliği açısından eğitim verilecek katılımcı sayısının 15 çifti (30 kişiyi) geçmemesi sağlanacaktır. Bununla birlikte eğitim almak için sadece 1 çift başvursa bile eğitim verilecektir.