13.03.2019

CAMİİLERDE 3 AYLAR PROGRAMLARI

Din Görevlilerinin dikkatine:

633 sayılı Teşkilat Kanunu'nun 7. maddesinin beşinci fıkrası ile "Dini gün ve gecelerde programlar düzenlemek" görevi Başkanlığımıza verilmiştir.

Bu itibarla mübarek üç ayları özellikle kandil ve Cuma gecelerini halkımızın gereği gibi değerlendirebilmesini sağlamak amacıyla;

Dini gün ve gecelerimizin anlam ve değeri camilerimizde vaaz ve hutbelerle, cami dışında da konferans, panel vb. toplantılar düzenlenerek anlatılacaktır.

Dini gün ve gecelerde müftülükçe günün mana ve önemine uygun özel programlar hazırlanacak; il, ilçe ve köylerdeki bütün camilerde bu program uygulanacaktır.

Mübarek gecelerin ihyası konusunda Müftülüklerimiz kadar din görevlilerimiz de sorumluluk üstlenecektir.

Bu vesile ile cezaevleri, sevgi evleri, huzurevleri, yükseköğrenim yurtları ve hastaneler gibi manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerinin sürdürüldüğü kurum ve kuruluşlarda gündem oluşturulacak, ziyaretler ve programlar icra edilecektir.

Düzenlenen ve gerçekleştirilen programlar DHYS sistemine işlenecektir.

"Biz Bir Aileyiz, Cuma Gecesi Ailece Camideyiz" temasıyla üç ayların ilk Cuma gecesinden başlayarak her Cuma gecesini daha iyi değerlendirmek maksadıyla bütün camilerde personelimizce akşam namazı ile yatsı namazı arasında aşağıdaki proğram düzenlenecektir.

a) Yasin-i Şerif, b) Sohbet, c) Tevbe-İstiğfar, d) Dua