05.03.2019

Konuşmacı : Hamide BELGRAT - İl Müftü Yardımcısı

Tarih           : 05.03.2019 Salı

Saat           : 14.00

Dünya kadınlar günü münasebetiyle Güney İlçemizde düzenlenen proğramımıza İl Müftü Yardımcısı Hamide BELGRAT  hocamızın katılımıyla yapılmıştır.

Proğram da İslam dininde kadının yeri ve dinimizin kadına verdiği önem hakkında sunum yapılmış olup aynı zaman da da İlçemiz  Eziler Mahallesinde bulunan  Bayan Kur’an  Kursunda düzenlenen seminerde,  İl Müftü Yardımcısı Hamide BELGRAT  hocamızın katılımıyla burada da değişik konularda bilgilendirme ve sunumlar yapıldı.

Proğramda; Kur’an-ı Kerim öğrenmenin faziletleri, Hatim proğramı ve Üç ayların fazileti hakkında sunumlar yapılarak katılımcılara Yemek, Aşure ve değişik ikramlarda bulunuldu.

Kur'ân Öğrenmenin Önemi ve Kıymeti hakkında,

Kur'ân'ı öğrenenlerin nasıl bir kâr elde ettiklerini Kur'ândan örnekler vererek bilgilendirme yaptı.

Allah'ın kitabını öğrenip okumaya devam edenler, namazı dosdoğru kılanlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık bağışta bulunanlar kat'iyen zarar etmeyecek bir kazanç umarlar. Çünkü Allah onların mükâfatını eksiksiz verir. O çok bağışlayıcıdır, şükrün karşılığını bol bol verir.” Fâtır Suresi - 29-30

Kendisini bir 'muallim (öğretmen)' olarak tanıtan Peygamber Efendimiz (a.s.m.), Ashabına Kur'ân'ı hem bizzat öğretir, hem de öğrenmeleri için teşvikte bulunurdu.

“Sizin en hayırlınız, Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir” Buharî, Fedâilü'l-Kur'ân: 21 meâlindeki hadis-i şerif, bu mübarek işle meşgul olmanın büyük bir ehemmiyet taşıdığını gösterir. Bu 'en hayırlıen iyi insan' olma gayretidir ki, asırlar öncesinden beri Müslümanları bu güzel işle meşgul olmaya sevk etmiştir.

İki sınıftan oluşan Kur’an kursumuzun diğer sınıfında ise Hatim merasimi yapıldı.

Aynı zaman da  tüm katılımcılarımıza, yaklaşan üüçayların fazileti, önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı Hamide BELGRAT hocamıza, Bayan Kur’an Kursu Öğreticimiz Kezban Selalmaz hocamıza ve Eziler Mahalle halkımıza teşekkür ediyoruz.