24.09.2019

Ekim Ayı İlçe Müftüleri Toplamtısı Baklan İlçesinde yapıldı

08/10/2019 Salı günü,  İlimiz Baklan İlçesinde gerçekleştirilen aylık mutat İlçe Müftüleri toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2019 yılı Camiler ve Din Görevliler Haftası etkinliği olarak başlattığı, Camilerimizde cemaatle birlikte fidan dikim kampanyasına İlçe Müftülerimiz de katıldı.

İl Müftümüz Sayın  Mehmet AŞIK hocamızın başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısına  İlçe Müftülerimiz  katıldı. Toplantının ardından Baklan Belediye Başkanı Sayın Yusuf GÜLSEVER ile birlikte, İl                    Müftümüz ve İlçe Müftülerimiz  hep birlikte gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak adına, Baklan Yukarı Park alanının ilerisinde bulunan, Belediye tarafından  tanzim edilmiş olan alana,  Peygamberimizin Hadisine riayet ederek fidan dikimi gerçekleştirildi.

Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen yazı ve talimatlar konuşuldu, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı hakkında bilgiler paylaşıldı ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Karşılıklı fikir alışverişinden sonra Ekim Ayı İlçe Müftüleri toplantısı sona erdi.

Toprağı ve suyu en iyi koruyan âmillerden biri ağaçtır. Bu sebeple, aleyhissalatu vesselam, ağaç dikmeye de çok ehemmiyet vermiş, teşviklerde bulunmuştur:

“Kıyametin kopacağını bilseniz bile, elinizdeki fidanı dikin.”

emr-i şerîfi bir başka hadiste gerekçesini bulur: Ağaçtan her kim istifade etse, diken adına bir sadaka hükmüne geçmektedir:

“Bir Müslüman ağaç diker de bunun meyvesinden insan, ehlî hayvan veya vahşî hayvan veya kuş yiyecek olsa, yenen şey onun için bir sadaka hükmüne geçer. Her kim ne eksiltirse bu kendisi için (kıyamete kadar)  sadaka olur.”        Rabbim Meyvelerini Ahirette yemeyi nasip eylesin. Birlik beraberliğimize vesile olsun.