İLÇEMİZİ TANIYALIM
Güney sınırları içerisinde M.Ö. 2500-2000 yılları arasında kesin olarak bulunamamakla beraber SALA adlı bir yerleşim yeri olduğu sanılmaktadır.
I. Dünya Savaşı sonrasında Yunan işgaline uğrayıp 3 Eylül 1922’ de işgalden kurtulmuştur ve her yıl bu tarihte Güney Belediyesi’nin organizasyonu ile Kurtuluş ve Bağbozumu Şenlikleri kutlanmaktadır. 1865 yılında Çal’a bağlı olarak Bucak olmuş ardından Buldan’ın ilçe olmasıyla Buldan’a bağlanmış ve 01/01/1948 yılında ilçe olmuştur.
Yüzölçümü 534 km2, Rakım 830, Toplam Nüfus 10197
COĞRAFİ YAPI VE NÜFUS GÜNEY İLÇESİNİN TARİHİ:
Güney İlçesi; Ege Bölgesinin doğu kesiminde yer alan Denizli İli' ne bağlı bir İlçedir.
İlçe doğudan Çal, batıdan Buldan, kuzeyden Uşak-Eşme, güneyden Denizli İl merkezi ile çevrilidir. İlçenin rakım 830 metre, yüzölçümü 534 km2'dir. Akdeniz ikliminin kara iklimine geçiş bölgesidir. Topraklarımızın ortasından Menderes Akarsuyu geçmektedir. Yer dağlık ve plato niteliğinde kısmi olarak ormanlarla kaplıdır.
Tarihi Eserler:
Helenistik döneme ait Sala şehir , Roma ve Bizans döneminin paraları, yine bu dönemlere ait mezar, sütun başlıkları, kabartmalar, süslemeli mimari örnekleri ve işlemeli yazıtlar Denizli Müzesinde sergilenmektedir.
Turizm:
İlçe’nin 5 km güneyinde Türkiye’nin 1. derece sit alanı, doğal güzellik sıralamasında da yirmiüçüncü olan GÜNEY ŞELALE’si vardır.
Ulaşım:
Denizli merkeze 70 km uzaklıkta olup günün her saatinde Güney Seyahat ve Uşak - Eşme otobüsleri ile ulaşabilirsiniz....