08.02.2024

ETKİLİ HUTBE SUNUMU SEMİNERİ

Çal İlçe Müftülüğümüz Hizmet İçi Eğitim Programı çerçevesinde, personele yönelik “Etkili Hutbe Sunumu Semineri” düzenledi. Toplumu din konusunda aydınlatma ve irşat vazifesinin en önemli araçlarından biri olan hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla yapılan seminer, Diyanet Okuma Salonunda gerçekleştirildi.
İlçe Müftümüz Sayın Abdullah VURUCU tarafından, ”İrşat Yöntemi Olarak Hutbe ve Hatiplik, Hutbe Adabı, Hatibin Temel Nitelikleri, Ses ve Nefes Kullanımı, Türkçeyi Kullanma ve Güzel Konuşma Becerisi, Hutbe Sunumunda Yapılan Yaygın Hatalar ve Hutbe ile İlgili Fıkhi Konular” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.
İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanında olan hocalarımız peyderpey bu seminerlere katılım sağlayacak olup  semineri başarı ile tamamlayan in Görevlilerimize İlçe Müftümüz Abdullah VURUCU tarafından Katılım Belgeleri takdim edildi.