21.04.2022

"En İyi Narkotik Polis Anne" Projesi Kapsamında Anneler Bilgilendirildi

Çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek amacıyla Çal’daki anneler bilgilendirilmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle güvenlik kuvvetlerine katkı vermek amacıyla başlatılan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi kapsamında Çal’daki anneler bilgilendirilmeye devam ediyor.

Proje kapsamında Çal İlçe Müftülüğü ve Çal İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile Belediye Kültür Sarayı Konferans Salonunda annelere yönelik bilgilendirici seminer düzenlendi.

Narkotik Polis Memuru Cemil ÖZDEMİR’in sunumuyla gerçekleşen seminerde ‘Uyuşturucu ile mücadelede en önemli faktörün aile olduğu, ailede de en etkili kişi’nin anne olduğu, annelerin sabır, şefkat ve hissiyatları ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kötü alışkanlıklara karşı korunmalarında önemli bir kalkan oldukları, anneler ile sağlanacak iş birliği sayesinde daha başarılı sonuçların elde edileceği’ belirtildi.

Seminerde ayrıca; Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması (UYUMA) hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerin son bölümünde ise annelerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Çal İlçe Müftüsü Sayın Abdullah VURUCU’nun kısa bir konuşma gerçekleştirdiği ve katılımcılara teşekkür ettiği seminer iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.